Toplumdaki en yaygın cilt hastalıklarından biri olan egzama, her on kişiden birinin yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı bir hastalıktır. Cildi kurutan ve kaşıntıya yol açan bu hastalık, kişinin günlük yaşamdaki yaşam kalitesini azaltır. Egzama; deri döküntüsü, şişme, veziküller, kaşıntı, cilt hastalığının daha yaygın psikosomatik nedenleri gibi kaşıntı belirtileri göstermektedir. Ana özelliği kırmızı deride görünen kabarcıklardır. Akut, kronik, yaş, yağlı, kuru, alerjik egzama, tahriş edici egzama, varisli damarlar ve stres egzama dahil olmak üzere çeşitli egzama türleri vardır.

Dermatoloji bölümü tüm cilt hastalıklarının tanı ve tedavisi için hizmet vermektedir. Mantar hastalıkları, sedef hastalığı, akne, sivilce, egzama, sifiliz, belsoğukluğu, zührevi hastalıklar, cinsel yolla bulaşan tüm cilt hastalıklarının tedavisi, cilt kanserleri (melanom tanı ve tedavisi), doğum lekeleri, saç dökülmesi, ilaç alerjileri, kurdeşen tedavisi (ürtiker) ve nedenleri, güneş alerjisi ve tedavisi, oral hastalıkların tedavisi, Behçet hastalığı, aft, dil mantarı ve diğer hastalıkların tedavisi, genetik olarak bulaşan cilt hastalıkları, siğiller, benler ve yumuşakça, tırnak mantar hastalıkları, tırnak kalınlaşması, Tırnak teşhisi ve tedavisi batık ve diğer tırnak hastalıkları, cilt yağlama ve kepek dermatoloji bölümlerinde yapılır. Bu yüzden hemen bir cilt doktoruna danışmanız yararlı olacaktır.

Egzama tedavisi semptomlara (örneğin, kuru cilt sızan kabarcıklardan farklı şekilde tedavi edilir) ve semptomları tetikleyen veya kötüleştiren faktörlere bağlıdır. Çok yaygın bir hastalık olmasına rağmen, ne yazık ki egzamanın kesin bir tedavisi yoktur. Egzama kalıtsal olabilir veya dış nedenlerden dolayı gelişebilir. Egzama tüm hastalarda aynı semptomları göstermez. Egzama tedavisinin amacı kaşıntı ve rahatsızlığı azaltmak, enfeksiyon ve ek alevlenmeleri önlemektir. Egzama ile yaşarken sağlıklı kalmanın anahtarı semptomları kontrol altında tutmaktır. Cilt doktorunun önerdiği uyarı ve önlemlerle egzamadan kaynaklanan atak ve şikayetler azalmaktadır.

Etkilenen cildi çizmemeye ve ovmamaya çalışın ve cildinizi tahriş edebilecek maddeler veya maddelerle teması sınırlandırın. Yumuşak, nefes alabilen kıyafetler giyin ve egzamanızı daha da tahriş edebilecek yün gibi kaşıntılı kumaşlardan kaçının. Bununla birlikte, bazı insanlar tüm “doğru” şeyleri yapsalar bile, egzamalarının hala alevlendiğini görürler. Bu yüzden, egzama ile karşı karşıya kalındıktan sonra egzamanın boyutunu ve doğru egzama tedavisini öğrenmek kontrol altında tutmak için mutlaka bir cilt doktoruna danışılması gerekmektedir. Düzenli bir banyo ve nemlendirici gibi rutinlerle birlikte cilt doktorunuzun verdiği tedavi ilaçlarını uygulayın. Gerek görürse verdiği ilaçların düzenli kullanılması çok önemlidir.

Detaylı bilgi için; https://www.ertugrulaydemir.com/egzama-tedavisi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir