Elektrik 101: Kaçak Akım Rölesi İç Yüzünü Anlamak

Elektrik 101 Kaçak Akım Rölesi İç Yüzünü Anlamak

Elektrik 101 Kaçak Akım Rölesi İç Yüzünü Anlamak

Neredeyse her gün, endüstriyel yangın çıkmalarının veya patlamalarının neden olduğu büyük finansal kayıplar olduğunda birçok fazla sayıda insanlara zarar verdiğini veya öldürüldüğünün haberini alıyoruz. Bu tür kazaların esas sebeplerinden biri teknik arızalar ve hatalarının ana kaynağı olduğu ispat edilen az ve düşük kaliteli elektrik güvenlik araçlarının ve ekipmanlarının yayılmasıdır.

Ancak bugünlerde neredeyse bütün ülkelerin hükûmetleri, bütün işletmeler ve endüstrilerin uyması zorunlu olan birçok güvenlik kuralları ve talimatnamelerinden oluşan zorlayıcı koşullar ekledi. Bu makalede, yüksek performanslı kaçak akım rölesinin satın alma özelliği, önemi ve avantajlarını kapsama altına alacağız.

Toplumumuzdaki insanların küçük bir kısmı, farklı elektrikli aletlerin ve ekipmanların işlemleri hakkında engin bilgiye sahiptir. Dolayısıyla bu makalede, sizlere kaçak akım rölesi işleyişlerinin en basit ve anlaşılır bir şekilde anlatmayı hedefliyoruz. Öyleyse, en basit soruları yanıtlayarak başlayalım – röle nedir ve elektrik endüstrisinde niçin tamamlayıcı parça olarak kabul edilir?

Meslekten olmayan insanlara göre, bir röle çok küçük miktardaki akımlarla kolayca çalıştırılan ve karşılığında ise çok büyük miktarda elektrik akımların şalteri açılıp veya kapatılabilen özel tasarlanmış elektrokimyasal şalter olarak tanımlanabilir.

Elektrik rölesinin gövde ve tasarımına geçecek olursak da elektromıknatıs bu cihazın en önemli tamamlayıcı parçalarından biri olarak nitelendirilir. Kaydırılabilir elektrik kontakları, bağlantı demiri, kontrol şalterler, sabit elektrik kontakları, esnek ve zırh elektrik rölesinin birçok parçasından bazılarıdır. Toplumun farklı sektörlerinde yaygın olarak kullanılan birçok elektrikli röle çeşitlerinden bazıları:

  • Mandal röleler
  • Kaçak akım röleler
  • Zaman geciktirme röleler
  • Reed röleler
  • Elektronik röleler
  • Elektromanyetik röleler
  • Yüksek gerilim röleler

Ayrıca, kaçak akım röleleri ve bunların diğer güvenlik cihazlarından nasıl farklı oldukları hakkında daha fazla bilgi edinelim. Birçok kaçak akım röleleri toprak arızasını etkili bir biçimde tespit etmesi için özel olarak tasarlanmış cihazdır. Bununla birlikte, toprak kaçak akım röleler toprak kaçak akımını doğru olarak ölçebilmek için toroid kullanır.

Bu tür röleler, dış toroid ile birlikte çalıştırılır. Böylece, hemen içinden geçen aktif kondüktörler, elektrik akımının akışının uyumuyla çalışan manyetik alan oluşturur. Kaçak akım rölelerin birçok avantajları ve dezavantajından bazıları şunlardır:

Avantajları

  • Gerilim ile çalışan kaçak akım röleleri arıza şartlarına çok hassas olmadıkları için çok fazla takılmazlar.
  • Bununla birlikte, kaçak akım röleleri akım ile çalışan paralel topraklanmanın etkilerinden etkilenmez.
  • Son olarak, kaçak akım röleler, akımı CPC (devre koruma kondüktör) aracılığıyla topraklama çubuğu üzerinden geçmeyen hataları keşfedemez.

Dezavantajlar

  • Profesyoneller, son olarak kaçak akım role daha etkili ve yeterli bir şekilde tasarlandığı için kaçak akım devre kesicisi önermezler.
  • Voltaj kaçak akım rölesi, bazen ilk toprak hattında akışın gerisinde olan fayları algılar.
  • Eğer arıza devre akımı ile safha arasındaysa kaçak akım röleleri otomatik olarak tedariki izole eder.

Lider Elektrik markasına bakın

Bugün bile birçok insan elektrikli aletlerini ve ekipmanlarını yakındaki çarşılardan satın almayı tercih ediyor; biraz zaman ayırmanızı ve online elektrik markaların sitelerini keşfetmenizi öneriyoruz. Uygun fiyatlarda sunulan birçok çeşitli elektrik ürünlerine sahiptir ve önemli tutarda para, enerji ve zaman tasarrufu sağlar.

Ayrıca, tüm doğru araçlar ve aletlerle donatılmış yetenekli profesyonellerden oluşan ekiplerle kurulum sürecinde size yardımcı olacaklardır.

(advertorial)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir