ErdoÄŸan, Gaziantep 300 Fabrika Toplu Açılış Töreni’nde konuÅŸtu

Erdoğan, Gaziantep 300 Fabrika Toplu Açılış Töreni'nde konuştu
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Salgın etkisini yitirip taÅŸlar yerine oturdukça Türk ekonomisi yeni rekorlara koÅŸmaya devam edecektir.” dedi.
Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Salgın etkisini yitirip taÅŸlar yerine oturdukça Türk ekonomisi, yeni rekorlara koÅŸmaya devam edecektir.” dedi.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Gaziantep 300 Fabrika Toplu Açılış Töreni’nde konuÅŸtu.
Yaklaşık 1,5 yıllık bir hasretin ardından tekrar Gaziantep‘te bulunmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadığını belirten ErdoÄŸan, Gaziantep halkına, destekleri, duaları, ÅŸahsına gösterdikleri teveccühleri için teÅŸekkür etti.
Ülke sanayisi açısından gurur dolu bir gün geçirdiklerini ifade eden ErdoÄŸan, az önce ülkenin kendi alanında en önemli organizasyonu olan TEKNOFEST’te gençlerle bir araya geldiklerini anımsattı. Burada bir kez daha gençlerin, genç giriÅŸimcilerin ufkuna, vizyonuna ÅŸahit olduklarını anlatan ErdoÄŸan, “Gördüğümüz manzara, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına olan inancımızı daha da güçlendirdi. GeleceÄŸimizi emanet ettiÄŸimiz gençlerin, teknoloji konusundaki heyecanları ve üretkenlikleri, diÄŸer hususlarda da bize umut verdi.” diye konuÅŸtu.
Åžimdi de Gaziantep’teki organize sanayi bölgelerinde yapımı tamamlanan ve hizmete giren 300 fabrikanın resmi açılışını yapacaklarını aktaran ErdoÄŸan, emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti. Gaziantep’in geliÅŸmesi, kalkınması için çaba gösteren, bu tesisleri ÅŸehre kazandıran iÅŸ insanlarına, giriÅŸimcilere, yatırımcılara da teÅŸekkürlerini ileten ErdoÄŸan, resmi açılışı yapılacak 300 fabrikanın ÅŸehre, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.
ÇoÄŸunluÄŸu 5’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde olan bu yatırımların tekstil, gıda ve ambalaj sektörlerinde yoÄŸunlaÅŸtığını belirten ErdoÄŸan, “Toplamda 15 milyar liralık yatırım bedeliyle hizmete giren bu fabrikalarda, 45 bin vatandaşımız doÄŸrudan istihdam imkanına kavuÅŸtu. Dolaylı istihdamı da hesaba kattığımızda bu sayı 100 bini aşıyor. Tabii iÅŸin bir de dış ticaret ve döviz kazandırma boyutu var. Tam kapasite üretime geçilmesiyle bu fabrikaların, Gaziantep’in ihracatına 1 milyar doların üzerinde katkı saÄŸlaması bekleniyor.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
“GösterdiÄŸimiz örneklerin başında Gaziantep geliyor”
Her bir firmanın, sanayi tesisinin, Gaziantep’in yüzünü aÄŸarttığı kadar, 83 milyonun tamamıyla birlikte Türkiye için de gurur kaynağı olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, şöyle devam etti:
“Gerek ülkemizdeki yatırımcılara, gerekse dünyanın farklı köşelerinde bir araya geldiÄŸimiz iÅŸ insanlarına gösterdiÄŸimiz örneklerin başında Gaziantep geliyor. Afrika’dan OrtadoÄŸu’ya, Avrupa’dan Asya ve Amerika’ya kadar dünyanın 100’ü aÅŸkın ülkesinde sizlerin ürünleriyle karşılaşıyoruz. Sadece tekstilde deÄŸil, gıdadan kimyaya, ambalajdan metal ve makine sanayiine uzanan çok geniÅŸ bir yelpazede Gaziantepli firmalarımız ihracat gerçekleÅŸtiriyor. İhracatta Türkiye’nin marka ÅŸehirlerinden olan Gaziantep’in, önümüzdeki dönemde bu baÅŸarı grafiÄŸini daha da yukarıya taşıyacağına inanıyorum. Sadece açılışını yaptığımız fabrikalar bile ÅŸehrimizin dinamizmini, vizyonunu ve üretim kapasitesini ispata yeterlidir. Bu açılışlar aynı zamanda yatırımcımızın özgüveninin ne kadar yüksek olduÄŸuna, geleceÄŸe ne denli büyük bir umutla ve heyecanla baktığına iÅŸaret ediyor. İçinden geçtiÄŸimiz ÅŸu kritik dönemde, ülkemizin ihtiyaç duyduÄŸu ÅŸey iÅŸte bu motivasyondur, bu heyecandır, bu dinamizmdir.”
Şeamet tellallarına kulak asmadan, milletle birlikte çalışmaya, üretmeye, şehirlere ve ülkeye yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
“Türkiye’nin, son 18 yılda hangi girdaplardan, hangi saldırılardan, hangi tuzaklardan sıyrılarak bugünlere geldiÄŸini en iyi sizler biliyorsunuz. Bugüne kadar, 2008 küresel krizinden bölgemizdeki çatışmalara, terörden darbe giriÅŸimine ülkemizi ve bağımsızlığımızı hedef alan birçok saldırıyı, hamdolsun, baÅŸarıyla bertaraf ettik. Altyapı ve hizmet alanlarındaki yatırımlarımızla Cumhuriyet tarihimizin tamamında yapılanları üçe, beÅŸe, hatta ona katladık. Tüm bunları birbirimize inandığımız, birbirimize güvendiÄŸimiz, tam bir dayanışma içinde hareket ettiÄŸimiz için yapabildik. KarşılaÅŸtığımız tüm badirelerin üstesinden, Türkiye’nin tökezlemesi için ellerini ovuÅŸturan bir güruhun engelleme çabalarına raÄŸmen geldik.”
“Salgının Türkiye’yi sıkıntıya düşürmesine, tökezletmesine izin vermedik”
Son dönemde de koronavirüs salgınıyla mücadele ettiklerini belirten ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’nin saÄŸladığı avantajları en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirerek aldıkları tedbirler sayesinde, bu salgının Türkiye’yi sıkıntıya düşürmesine, tökezletmesine müsaade etmediklerini vurguladı.
Kamu hizmetlerinin aksamasına izin vermedikleri gibi toplumun hiçbir kesimini de yalnız bırakmadıklarını ifade eden Erdoğan, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle vatandaşları, esnafı ve firmaları salgının etkilerine karşı korumaya aldıklarını anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Salgın sebebiyle geliÅŸmiÅŸ ülkelerin dahi içine kapandığı günlerde, biz sanayicimizle, ticaret erbabımızla birlikte hareket ederek yeni pazarlara açılmanın, müşteri yelpazemizi geniÅŸletmenin mücadelesini verdik. Sanayicimizle bir araya geldikçe, üreticilerimizi dinledikçe ÅŸu gerçeÄŸi net olarak görüyoruz. Her ne kadar bu salgın beraberinde çeÅŸitli zorluklar getirse de iÅŸ dünyamızın önünde yeni fırsat pencereleri de açıyor. Türk ÅŸirketleri, kaliteli ürünleri, rekabetçi fiyatları, coÄŸrafi avantajları ve elbette güvenirlikleriyle giderek daha çok takdir topluyor. Uluslararası ÅŸirketlerin alternatif üretim üssü arayışlarında, Türkiye’nin adı artık daha fazla zikrediliyor. Sanayisi, üretim kapasitesi, nitelikli iÅŸgücü, üç kıtayı birleÅŸtiren stratejik konumu, saÄŸlık ve ulaşım altyapısı ile ülkemizin yıldızı daha çok parlıyor. Salgın etkisini yitirip taÅŸlar yerine oturdukça, Türk ekonomisi yeni rekorlara koÅŸmaya devam edecektir. Daha önce ifade ettiÄŸim gibi Türkiye, sadece saÄŸlık turizminde deÄŸil, ihracattan üretime, tarımdan sanayiye birçok alanda salgın sürecinden güçlenerek çıkacaktır.”