Erdoğan: Sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağız

Erdoğan Sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağız

Erdoğan Sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağız

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Milli olarak geliÅŸtirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine baÅŸlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ve Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreninde konuştu.

ErdoÄŸan, “Malazgirt’e nasıl sahip çıkıyorsak, bu toprakları ebedi vatanımız kılan Büyük Zafer’e de aynı samimiyetle, aynı heyecanla sahip çıkıyoruz. Malazgirt ne kadar bizimse, İstanbul’un fethi ne kadar bizimse, Çanakkale de aynı ÅŸekilde bizimdir, Dumlupınar da Sakarya da bizimdir.” dedi.

“Savunma sanayisi alanında koordinasyon eksikliÄŸine tahammülümüz yok”

“Ortak deÄŸerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diÄŸerini kötüleyenler, Gazi Mustafa Kemal’in hizmetlerini anlatmak için baÅŸkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır.” diyen ErdoÄŸan, şöyle devam etti:

“İnsanlarımızı birbirine düşürmek isteyenler, bu ülkenin topraklarına nifak tohumu ekenler, gereken cevabı yine milletimizden alacaktır. Her konuyu istismar aracı haline getirenlerin 30 AÄŸustos gibi, Cumhuriyet, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığının farkındayız. Sakarya’daki tank palet fabrikamızı diline dolayanlar, bu ülkeyi 2002’ye kadar yüzde 70 oranında dışa bağımlı hale getirenlerdir. Savunma sanayisi alanında koordinasyon ve eÅŸ güdüm eksikliÄŸine tahammülümüz yoktur. Özellikle kendi üretebileceÄŸimiz ürünlerin yurt dışında üretilmesine asla razı deÄŸiliz.”

“Cephedeki askerlerimizin gücüne güç katacak”

ErdoÄŸan, “Milli olarak geliÅŸtirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine baÅŸlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Bayraktar TB2 SİHA’nın lazer iÅŸaretlemesini yaptığı hedef, lazer güdümlü 230 milimetre füze sistemi tarafından vuruldu. Bu yeni geliÅŸme bilhassa cephedeki askerlerimizin gücüne güç katacak.” dedi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir