Erdoğan: TBMM 100 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin tecelligahı olacak

Erdoğan TBMM 100 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin tecelligahı olacak

Erdoğan TBMM 100 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin tecelligahı olacak

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Åžanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan TBMM, 100 yıldır olduÄŸu gibi ilelebet milli iradenin tecelligahı olacak.” dedi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Trkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluÅŸunun 100. yılını, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik eden ErdoÄŸan, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920’nin, “Egemenlik kayıtsız ÅŸartsız milletindir” diyerek bağımsızlığın ve milli iradenin hakimiyetinin dünyaya ilan edildiÄŸi tarih olduÄŸunu belirtti.

Vatanın işgal edildiği, milletin özgürlüğüne ve geleceğine kastedildiği hayati bir dönemde açılan Büyük Millet Meclisinin, istikbal mücadelesinin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Meclisimizin Milli Mücadelemizde gönüllerde yaktığı ateÅŸ, en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır. Kahraman ordumuz, birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aÅŸmayı kendine ÅŸiar edinmiÅŸ aziz milletimizden aldığı güçle, vatan toprakları uÄŸruna büyük mücadeleler vermiÅŸ, tarihe altın harflerle kazınan zaferlere imza atmıştır. Meclisimizin çatısı altında, ortak bir gaye etrafında birleÅŸen aziz milletimiz, büyük zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluÅŸuna uzanan yolda en önemli adımı atmıştır.”

“TBMM, 15 Temmuz’da bir kez daha gazilik unvanına sahip olmuÅŸtur”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bugüne kadar darbe, cunta ve vesayet giriÅŸimleri ile terör saldırılarına karşı da milli iradenin tecelligahı olan TBMM’nin, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde FETÖ’cü teröristlerce bombalanmasıyla bir kez daha gazilik unvanına sahip olduÄŸunu hatırlattı.

ErdoÄŸan, “Maziden atiye uzanan ÅŸanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 100 yıldır olduÄŸu gibi ilelebet milli iradenin, millet egemenliÄŸinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelligahı olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

KurulduÄŸu günden bu yana ülkenin kalkınması, geliÅŸmesi, büyümesi yolunda atılan tüm adımların öncüsü olan Meclis’in, baÅŸta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaÅŸlara daha aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, şöyle devam etti:

“Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armaÄŸan edilmesi, milletimizin çocuklarımıza olan inancının bir sembolü olmuÅŸtur.

Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların dinamizmi ve coşkusuyla 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşacaktır. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük
emanetimizdir.

Bu vesileyle, kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.

Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir