ErdoÄŸan ve Aliyev, Soçi’de yapılan Azerbaycan-Rusya-Ermenistan zirvesini müzakere etti
Erdoğan ve Aliyev, Soçi'de yapılan Azerbaycan-Rusya-Ermenistan zirvesini müzakere etti
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı İlham Aliyev, telefon görüşmesinde dün Soçi’de gerçekleÅŸtirilen Azerbaycan-Rusya-Ermenistan zirvesini müzakere etti.
Azerbaycan CumhurbaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, ErdoÄŸan’ı telefonla arayarak Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un banttan indirilmesi dolayısıyla kutladı, bunun Türkiye sanayinin yeni baÅŸarısı olduÄŸunu belirtti.
Görüşmede, Aliyev’in Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan’la dün Soçi’de gerçekleÅŸtirdiÄŸi üçlü görüşme ve imzalanan ortak bildiri müzakere edildi.
Erdoğan ve Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin farklı yönlerine ilişkin fikir alışverişinde de bulundu.
Kaynak: AA
