Erdoğan’dan ‘yeşil bir Türkiye için’ destek çağrısı – 11 milyon fidan toprakla buluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “yeşil bir Türkiye için” 81 ilde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması dolayısıyla vatandaşlardan destek beklediklerini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, “#11milyonfidan” etiketiyle yaptığı paylaşımda, Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan

@RTErdogan

Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettiğimiz 11 Kasım’da, 81 ilimizde 2023 noktada ’ı toprakla buluşturacağız.

Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için tüm vatandaşlarımızın güçlü desteklerini bekliyoruz.

8,751 people are talking about this

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için tüm vatandaşlarımızın güçlü desteklerini bekliyoruz.” ifadesine yer verdi.

11 milyon fidan toprakla buluşacak

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek “11 milyon fidan dikimi” etkinliği saat 11.11’de Ankara’dan başlatılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 11 milyon fidan geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılacak.

İki ayrı Guinness Dünya Rekoru’na da koşulacak ağaçlandırma seferberliğinde, Çorum’da “1 saatte en çok fidan dikme rekoru” ile “Dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü” rekorlarına imza atılması bekleniyor.

Yurt genelinde gerçekleştirilecek ağaçlandırma seferberliği öncesi, “Geleceğe Nefes” (gelecegenefes.com) internet sayfası üzerinden, halkın yoğun desteğiyle 81 ilde sahiplenilen fidan sayısı 13 milyonun üzerine çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştiraki, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek 11 milyon fidan dikimi etkinliğinin startı, Ankara’dan saat 11.11’de verilecek.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir