Eren Abluka-18 Operasyonu’nda iki askerimiz şehit oldu, bir askerimiz yaralandı

Eren Abluka-18 Operasyonu'nda iki askerimiz şehit oldu, bir askerimiz yaralandı

Eren Abluka-18 Operasyonu'nda iki askerimiz şehit oldu, bir askerimiz yaralandı

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında Eren Abluka-18 Operasyonu’nda teröristlerle çıkan silahlı çatışmada iki askerin şehit olduğunu, bir askerin yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Lice ilçesi Göçer Mahallesi kırsalında Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurlarınca dün yürütülen Eren Abluka-18 Şehit Jandarma Onbaşı Doğan Dağcı Operasyonu’nda teröristlerle çıkan silahlı çatışmada Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç, Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen ve Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Can Akdoğan’ın yaralandığı belirtildi.

Yaralılardan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Arduç’un sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Jandarma Uzman Çavuş İçen’in Dağkapı Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu kaydedildi.

Teröristlerin tespiti ve etkisiz hale getirilmesi için bölgeye takviye jandarma özel harekat (JÖH) ve jandarma komando birliklerinin sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı, yaralı personelimize ise acil şifalar diliyoruz.” denildi.

Şehit Astsubay Arduç ile şehit Uzman Çavuş İçen’in ailelerine şehadet haberi verildi

Çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç’un (29), Eskişehir’de yaşayan ailesine şehadet haberi verildi.

Şehidin, Kırmızıtoprak Mahallesi Altan Sokak’ta annesi ve ağabeyinin yaşadığı eve gelen askeri yetkililer, acı haberi iletti. Arduç’un ailesinin evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehidin ağabeyi Ayhan Arduç ile yakınları, evin önünde taziyeleri kabul etti. Şehir dışında bulunan şehidin eşi ile annesinin, kente gelmek üzere yola çıktıkları belirtildi.

Şehit Oğuzhan Arduç’un 8 ay önce evlendiği, babası İbrahim Arduç’un 2015 yılında vefat ettiği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Göçer Mahallesi kırsalında Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurlarınca yürütülen Eren Abluka-18 Şehit Jandarma Onbaşı Doğan Dağcı Operasyonu’nda dün teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen ise Dağkapı Devlet Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Şehit Uzman Çavuş Turgut İçen

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen’in şehadet haberi de İzmir’deki ailesine ulaştırıldı.

İçen’in Ödemiş ilçesinde ikamet eden ailesine acı haberi, Kaymakam Fatih Aksoy ile askeri yetkililer verdi. Şehidin babası İdris, annesi Keziban ve eşi Semiha İçen’i askeri yetkililer ile yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehidin baba ocağının bulunduğu Türkmen Mahallesi’ne Türk bayrakları asıldı.

Şehit İçen’in cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Ödemiş’teki Zungurlu Mezarlığı Şehitliği’ne defnedilecek.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır’da devam eden Eren Abluka-18 Operasyonu’nda şehit olan hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen ile silah arkadaşı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç’a Allah’tan rahmet, ailelerine ve jandarma teşkilatımıza baş sağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir