Ermenistan’ın iÅŸgal nedeniyle Azerbaycan’a verdiÄŸi maddi zarar hesaplanacak

Ermenistan'ın işgal nedeniyle Azerbaycan'a verdiği maddi zarar hesaplanacak
Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın 30 yıl iÅŸgal altında tuttuÄŸu topraklarda hayata geçirdiÄŸi yıkım nedeniyle Azerbaycan’a verdiÄŸi zararın yerli ve uluslararası kuruluÅŸların da katılımıyla hesaplanacağını bildirdi.
Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ermenistan‘ın 27 Eylül’den itibaren baÅŸlattığı saldırılarda sivil halka, altyapı tesislerine, devlet mallarına ve ticari kuruluÅŸlar verilen zararla ilgili bilgi verdi.
CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev’in Ermenistan tarafından Azerbaycanlı sivillere verilen zararın giderilmesi için karar imzaladığını hatırlatan Hacıyev, “27 Eylül’den bu yana Ermenistan silahlı kuvvetleri sivil hedeflere 30 bin top mermisi ve 227’den fazla füze attı. Hatta balistik füzeler ve misket bombaları da kullandılar. Sivillerin hedef alınması Ermenistan’ın askeri doktrininin bir özelliÄŸi.” bilgisini verdi.
Hacıyev, son saldırılarda evleri tahrip olan vatandaÅŸlara yeni evlerin verileceÄŸini bildirerek “Ermenistan’ın saldırıları sonucu iÅŸgal altındaki Azerbaycan topraklarında yaÅŸanan yıkım, 30 yıllık bir süreç içinde ayrıca deÄŸerlendirilecek. Daha önce o bölgelere girme imkanımız yoktu ve bunu gerçeklere dayanarak kanıtlamak zordu. Åžimdi o bölgeler iÅŸgalden kurtarıldı. Hesaplama sürecine yerli ÅŸirketlerin yanı sıra BirleÅŸmiÅŸ Milletler ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluÅŸlar da dahil edilecektir.” dedi.
Kaynak: AA