Eski HDP MYK üyesi terör örgütü PKK’ya eleman temin ettiÄŸi iddiasıyla tutuklandı

Eski HDP MYK üyesi terör örgütü PKK'ya eleman temin ettiği iddiasıyla tutuklandı

Eski HDP MYK üyesi terör örgütü PKK'ya eleman temin ettiği iddiasıyla tutuklandı

Van’da terör örgütü PKK/KCK’ya eleman temin ettiÄŸi iddiasıyla gözaltına alınan eski HDP MYK üyesi H.E. tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK/KCK‘nın faaliyetleri ve iÅŸ birlikçilerinin deÅŸifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde gençlik yapılanmasının Türkiye sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü, 2014-2015 yıllarında kırsal alanda bulunduÄŸu, Irak’ta güvenlik güvenlik güçlerine teslim olarak etkin piÅŸmanlıktan yaralanan teröristin ifade ve teÅŸhisinde kendisi ile birlikte birçok örgüt mensubunun kırsala alana aktarımını saÄŸladığı yönündeki ifadeleri doÄŸrultusunda eski HDP MYK üyesi H.E’nin yakalanması amacıyla operasyon düzenlendi.

Terörle Mücadele ve İstihbarat şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan H.E, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir