ETH ve SOL Rekabeti: Hangi Altcoin İvme Kazanıyor?

ETH ve SOL Rekabeti Hangi Altcoin İvme Kazanıyor

ETH ve SOL Rekabeti Hangi Altcoin İvme Kazanıyor

Kripto para piyasasında zaman zaman bazı altcoin’lerin rekabetine şahit oluyoruz. Son zamanlarda da Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) arasındaki rekabet dikkatleri çekiyor gibi görünüyor. Peki, ETH ve SOL fiyatlarında son durum ne, bu iki altcoin arasındaki rekabet ne durumda?

 

ETH ve SOL Son Durum

 

Yazının kaleme alındığı sırada 2.385 dolardan işlem gören ETH, 286,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük ikinci kripto para birimi konumunu koruyor. Bunun yanında SOL, yazının kaleme alındığı sırada 104,2 dolarda işlem görüyor ve 44,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük beşinci kripto para konumunda yer alıyor.

 

Öte yandan ETH son 24 saat içinde yaklaşık olarak yüzde 8,9 yükseliş kaydederken, SOL’ün son 24 saat içinde yüzde 7 düşüş kaydetmiş olması dikkatleri çekiyor. 4 saatlik grafiklere bakıldığında ise ETH’un 2.445 dolar ile bir tepe ve 2.116 dolar ile bir dip oluşturduğu görülüyor. Buna ek olarak SOL de 126,3 dolar ile bir tepe ve 63 dolar ile bir dip oluşturmuş durumda.

 

Tüm bunların yanında Ethereum’un tüm zamanların en yüksek seviyesini 16 Kasım 2021 tarihinde 4.891 dolar ile görüdüğünü ve Solana’nın tüm zamanların en yüksek seviyesini 7 Kasım 2021 tarihinde 260 dolar ile gördüğünü belirtmekte fayda var.

 

SOL ve ETH Rekabeti

 

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Geçtiğimiz üç ay boyunca kripto para piyasasında yaşanan yukarı yönlü süreçte Solana kazancı Ethereum’u geride bırakmayı başardı. Ancak Ethereum fiyatının son 24 saat içinde %8,9 yükselmesi yatırımcıların Ethereum’a geri dönüş sinyalleri vermesine neden oldu.

 

Bunlara ek olarak Solana ve Ethereum ekosistemlerini savunan topluluk üyeleri arasında yaşanan gerilim son birkaç hafta içinde dikkat çeken bir noktaya ulaştı. TradingView verilerine göre Ethereum yılbaşından bugüne %102 değer kazanırken, fiyat performansı bu yılın başından itibaren %951’lik büyük bir kazanç elde eden Solana’nın gölgesinde kaldı.

 

Öte yandan Selini Capital’in baş yatırım yetkilisi Jordi Alexander, 27 Aralık’ta X üzerinden paylaştığı bir gönderide “Ethereum’un intikamı başlıyor” dedi ve bu paylaşım kripto topluluğunun dikkatini çekmeyi başardı.

 

Kaynak: https://coin-turk.com/ethereum-ve-solana-karsi-karsiya-son-24-saatte-eth-performansi-geri-donus-sinyali-veriyor

Reklamsal İçerik – Advertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir