Fenerbahçe, Avrupa’ya veda etti

Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti

Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde 3-2’nin rövanşında normal süresi ve uzatma bölümünü 1-0 üstün tamamladığı maçta penaltı atışlarında Yunanistan’ın Olympiakos takımına 3-2 mağlup olan Fenerbahçe, Avrupa’ya veda etti.

Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 11. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle öne geçti. Ataklarını sürdüren sarı-lacivertliler, yakaladığı gol pozisyonlarından faydalanamadı ve soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

Müsabakanın ikinci yarısında rakip alanda fazla görülen ve topun hakimiyetini elinde bulunduran Fenerbahçe, pozisyon bulmakta ise zorlandı. Sarı-lacivertliler, son bölümde yaptığı değişikliklerle rakibini ceza alanına hapsetse de golü bulamadı ve maç uzatmalara gitti.

Uzatma bölümünde iki takımda da yorgunluk belirtileri görülürken, konuk ekibin bir topu 103. dakikada direkten oyun alanına döndü ve uzatmaların ilk 15 dakikalık devresinde de eşitlik bozulmadı. Uzatmanın ikinci yarısında son dakikalarda Olympiakos, Ntoi’nin ikinci sarı karttan kırmızı görmesiyle 10 kişi kalsa da kalan bölümde Fenerbahçe gol bulamadı ve seri penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında rakibine 3-2 yenilen Fenerbahçe, Avrupa kupalarına veda etti.

İlk yarı

9. dakikada Szymanski’nin ceza sahası dışı sağ çaprazında düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına yine bu futbolcu geçti. Szymanski’nin direkt kaleye gönderdiği top az farkla üstten dışarı çıktı.

11. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Tadic’in soldan pasında ceza yayı üzerinde meşin yuvarlağı kontrol eden Szymanski, sağdan atağa katılan İrfan Can Kahveci’yi gördü. Bu futbolcunun ceza sahası içi sağ çaprazından düzeltip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalecinin solundan filelerle buluştu: 1-0.

30. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Szymanski, savunmanın arasından kale sahasına hareketlenen Tadic’e pasını aktardı. Bu futbolcudan önce son anda Ntoi araya girerek topu kornere gönderdi.

34. dakikada Olympiakos savunmasının uzaklaştıramadığı top İrfan Can Kahveci’de kaldı. Ceza sahası dışı sağ çaprazında meşin yuvarlağı alan İrfan Can Kahveci, rakibinden sıyrılıp sert vurdu ancak kaleci Tzolakis gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci Yarı

50. dakikada Ferdi Kadıoğlu kendi yarı alanından aldığı topla rakip ceza sahasına girip 2 rakibinden sıyrılıp şutunu attı, savunmadan dönen top Szymanski’nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda defansa çarpan top az farkla üstten kornere gitti.

80. dakikada Olympiakos tehlikeli geldi. Savunmadan atılan uzun pasta Fenerbahçe yarı alanında topla buluşan Masouras sağdan ceza sahası önüne gelip yerden vurdu, kaleci Livakovic bu pozisyonda açıyı kapatarak ayaklarıyla gole engel oldu.

86. dakikada İrfan Can Kahveci’nin uzun pasında sol kanatta topla buluşan Tadic, ön direğe hareketlenen Szymanski’ye ortaladı. Bu futbolcunun plase vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.

103. dakikada Olympiakos gole yaklaştı. Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta Fortounis’in kale sahası önüne gönderdiği ortaya Iborra kafayı vurdu, Livakovic’in müdahale ettiği top direğe çarparak oyun alanına döndü. Penaltı noktasına hareketlenen David Carmo kafayla topu kaleye gönderirken, çizgi üzerindeki Djiku gole engel oldu.

114. dakikada Zajc’ın sağdan ortasında Batshuayi’nin indirdiği top Tadic’in önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

120+3. dakikada Olympiakos 10 kişi kaldı. Ntoi’nin Cengiz Ünder’e yaptığı hareket sonrasında hakem Tobias Stieler, bu futbolcuyu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına yolladı.

Seri penaltı atışlarında Fenerbahçe’den Batshuayi ve Djiku gol kaydederken Tadic, Cengiz Ünder ve Bonucci kaçıran isimler oldu. Olympiakos’tan ise El Kaabi, Horta, Masouras penaltı atışlarını gole çevirdi. El-Arabi ve Rodinei penaltıdan faydalanamadı.

İrfan Can, Avrupa’da 6 gole ulaştı

Fenerbahçe’nin milli oyuncusu İrfan Can Kahveci, Avrupa’da 6. golünü kaydetti.

Bu sezon oldukça etkili bir performans ortaya koyan ve en golcü sezonunu yaşayan 28 yaşındaki oyuncu, ligde de şu ana dek 10 gol bulmuştu.

İlk maçta da Olympiakos filelerini sarsan İrfan, bu sezon toplamda 16. golüne ulaştı.

Fred, oyundan çıkmaktan hoşnut olmadı

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldız orta sahası Fred Rodrigues, oyundan çıkmaktan hoşnut olmadı.

Müsabakanın 86. dakikasında oyundan alınan Fred, şaşkınlığını gizleyemedi.

Teknik direktör İsmail Kartal, kenara gelen oyuncusunda konuşarak ona moral verdi.

Becao tamamlayamadı

Fenerbahçe’nin tecrübeli savunmacısı Rodrigo Becao, sakatlığı nedeniyle maçı tamamlayamadı.

Müsabakanın 99. dakikasında kendini yere bırakan 28 yaşındaki oyuncu, değişiklik istedi.

Becao, 100. dakikada yerini Çağlar Söyüncü’ye bıraktı.

Minik taraftar Sami Yusuf, maçı Bakan Bak ile izledi

Fenerbahçe’nin Olympiakos maçındaki konuğu minik taraftar Sami Yusuf, maçı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile takip etti.

Sarı-lacivertlilerin, Süper Kupa maçı için Şanlıurfa’ya gitmemesi sebebiyle üzüntü duyan ve sosyal medyada gündeme gelen minik taraftar Sami Yusuf, mücadeleyi Bakan Bak ile izledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: Turu geçmeyi hem takım hem taraftar olarak hak etmiştik

Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Kartal, “Oyuna çok iyi başladık. İlk devre muhteşem bir Fenerbahçe vardı. Golü de erken bulduk, 1-2 net pozisyonumuz daha vardı ama bunları değerlendiremedik. İkinci yarıya iyi başladık. Bir ara oyun dengelendi ve sona doğru yine hakimiyeti aldık ama golü bulamadık. Golü bulamamanın stresini yaşadık. Uzatmalarda mecburi değişiklikler yaptık. Uzatmalar dengeli geçti. Turu geçmeyi hem takım hem taraftar olarak hak etmiştik. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yüzdesel olarak en başarılı isimlerin penaltı vuruşlarından yararlanamadığını aktaran Kartal, “Kaybettiğimiz için üzgünüz. Taraftarlarımıza mahcup olduk, onları üzdük. Her şeye rağmen ligde yolumuza bakacağız. Penaltılarla elenmeyi beklemiyorduk. Oyuncuların değişikliklerinde bazen karşılık bulursunuz bazen de istediğiniz verimi alamayabilirsiniz, bu çok doğal. Bugün girenlerin bazıları karşılık verdi bazıları ise veremedi.” dedi.

Tadic’in şuttan daha fazla pas tercihinin kendisine ait olduğunu aktaran Kartal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Fred ile konuştuk uzun zaman sakatlık yaşadı. Uzatmaları düşünerek daha mücadeleci dinlenmiş bir oyuncuyu almayı düşündük. Bugün Bonucci çok kariyerli, Cengiz aynı, Tadic bugüne kadar penaltılarımızı kullandı. Yüzdesel olarak çoğunu atan oyuncular ama kaçıranlar da onlar oldu. En güvendiğimiz penaltıcılarımız penaltıları kaçırdı. Kendileri de çok üzgün.”

Olympiakos Teknik Direktörü Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Olympiakos teknik direktörü Jose Luis Mendilibar, şunları kaydetti:

“Çok zor bir oyun oynadık. Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık. 10. dakikada gol yedik, fakat dayandık. Özellikle ilk devrede dayanma gücümüzü iyi kullandık. Topu rakibe verip onları yorduk. Penaltılara gitmesiyle iş artık futbolcuların becerisine kaldı. Yarı finale kalmaktan memnunum. Takımı daha ileriye taşımayı umuyorum.”

Kaynak: AA