Fenerbahçe, Çaykur Rizespor engelini tek golle geçti
Fenerbahçe, Çaykur Rizespor engelini tek golle geçti
Süper Lig’in 22. haftasında Fenerbahçe, evinde konuk ettiÄŸi Çaykur Rizespor’u ilk yarıda bulduÄŸu golle 1-0 maÄŸlup etti.
Süper Lig‘in 22. haftasında konuk ettiÄŸi Çaykur Rizespor‘u 1-0 yenen Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderliÄŸe yükseldi.
Ülker Stadı’nda oynanan karşılaÅŸmada pozisyon üretmekte zorlanan sarı-lacivertliler, 45+1. dakikada Enner Valencia’nın kullandığı köşe vuruÅŸunda Gökhan Akkan’ın topu kendi filelerine göndermesiyle bulduÄŸu golle, müsabakadan 1-0 galip ayrıldı.
Ligde puanını 45’e yükselten Fenerbahçe, yarın Trabzonspor’u konuk edecek BeÅŸiktaÅŸ’ın 1 puan önünde maç fazlasıyla lider durumda.
Valencia, gol yollarında performansını artırdı
Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Enner Valencia, son haftalarda gol yollarındaki performansıyla dikkati çekti.
Sarı-lacivertlilerin ligde oynadığı son 4 maçta 2 gol atan Valencia, Çaykur Rizespor mücadelesinde gole katkı yaptı.
Müsabakanın 45+1. dakikasında Valencia’nın kullandığı serbest vuruÅŸta meÅŸin yuvarlak önce direÄŸe sonra Gökhan Akkan’a çarparak filelerle buluÅŸtu.
Osayi-Samuel ilk maçına çıktı
Fenerbahçe’nin yeni transferi Bright Osayi-Samuel, sarı-lacivertli takımla ilk maçına çıktı.
Müsabakanın 61. dakikasında Thiam’ın yerine oyuna dahil olan Samuel, kalan bölüme etkili olamadı.
Pelkas, sakatlık geçirdi
Fenerbahçe’nin beÄŸenilen ismi Dimitris Pelkas, Çaykur Rizespor maçında sakatlık yaÅŸadı.
Müsabakanın 61. dakikasında kendisini yere bırakan Pelkas, oyundan çıkarken adalesini tuttu.
Pelkas, yerini Mert Hakan YandaÅŸ’a bıraktı.
Sumudica tribüne gönderildi
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica, tribüne gönderildi.
Müsabakanın 20. dakikasında sarı kartla uyarılan Sumudica, 70. dakikada hakem Abdulkadir Bitigen’i alkışlayınca, ikinci kez sarı kart ve ardından kırmızı kart gördü.
Sumudica, kalan bölümde kulübede yer alamadı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut: 90 dakikaya bakınca oynayarak değil, savaşarak kazanılması gereken bir maçtı
Süper Lig’in 22. haftasında konuk ettiÄŸi Çaykur Rizespor’u 1-0 yenen Fenerbahçe’nin teknik direktörü Erol Bulut, 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Ülker Stadı’nda oynanan karşılaÅŸmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Bulut, Çaykur Rizespor’un iyi defans yaptığını belirtti.
Rakiplerine iyi karşılık verdiklerini dile getiren Bulut, “90 dakikaya bakınca oynayarak deÄŸil, savaÅŸarak kazanılması gereken bir maçtı. Oyuncularımız da bunu iyi yaptı. Üç puan aldığımız için mutluyuz. Maç öncesinde flaÅŸta konuÅŸtuÄŸum cümleler stüdyoda farklı yansıtıldı. O yüzden böyle olduÄŸu sürece tutumumuz deÄŸiÅŸmeyecek. Bize olan yaklaşım yanlış ÅŸekilde devam ediyor. Bu bizleri memnun etmiyor.” diye konuÅŸtu.
Bir basın mensubunun transfer gündemlerinde bulunan İrfan Can Kahveci’yle ilgili sorusu üzerine, “İrfan Can ile ilgili fazla bir ÅŸey söyleyemeyeceÄŸim. Åžu an BaÅŸakÅŸehir’de oynuyor.” cevabını veren Bulut, ÅŸunları kaydetti:
“Sadece kendi evimizde deÄŸil deplasmanda da kazanmak istiyoruz. Her maçı kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe sahaya çıktığında kazanmak için oynuyor. Evimizde kazandığımızdan dolayı mutluyuz. Önümüzde uzun bir süreç var. 19 haftalık süreç var. Maksimum galibiyeti yapıp hedefe ulaÅŸmak istiyoruz.”
Yeni transfer Attila Szalai’nin çabuk uyum yakaladığını aktaran Bulut, Dimitris Pelkas’ı arka adalesinde sertleÅŸme olduÄŸu için oyundan aldığını, Yunan oyuncunun durumunun iyi olduÄŸunu sözlerine ekledi.
Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal: Hakem tamamen takdir haklarını diğer takımdan yana kullandı
Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’ye 1-0 yenilen Çaykur Rizespor’un kulüp baÅŸkanı Hasan Kartal, müsabakanın hakemi Abdulkadir Bitigen‘in tüm takdir haklarını sarı-lacivertlilerden yana kullandığını savundu.
Ülker Stadı’nda oynanan maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kartal, takımlarının iyi bir performans sergilediÄŸini belirterek, “Takımımız gayet iyi ve dirençliydi. Önceden izlediÄŸimiz Rizespor’dan çok daha iyi durumdaydı. Bundan sonra daha iyi olacağına da inanıyorum.” dedi.
Hakem Bitigen’i eleÅŸtiren Kartal, “Hakem hataları her zamanki gibi burada da vardı. Pozisyonu yeniden izlediÄŸimizde gol mü, deÄŸil mi anlayabiliriz. Bizim hocaya neden kırmızı kart verdiÄŸini bilmiyorum. Herhalde Rumence küfür etti. Bizim hakem anladığı için ikinci sarı karttan kırmızı kart verdiÄŸini düşünüyorum. Yoksa bizim önümüzde olmasına raÄŸmen ne yaptığını görmedik. Hakem tamamen takdir haklarını diÄŸer takımdan yana kullandı. İnÅŸallah önümüzdeki maçta daha iyi oynarız ve ileri doÄŸru gideriz.” diye konuÅŸtu.
Teknik direktörleri Marius Sumudica‘nın ilk maçında kırmızı kart görmesine üzüldüğünü aktaran Kartal, “Oyuncumuz Fabricio Baiano’nun gördüğü ikinci sarı kartın doÄŸru olduÄŸunu düşünüyorum. İlk maçta hocamızın kırmızı kart görmesine çok üzüldüm. Sarı kart bu kadar kolay gösterilmemeli.” ifadelerini kullandı.
Hasan Kartal, yeni transferlerin oynamaya başlaması ve eksik futbolcularının dönmesiyle çok daha iyi bir takım olacaklarını sözlerine ekledi.
Çaykur Rizespor Yardımcı Antrenörü Margarit: Bugün VAR sistemi sadece Fenerbahçe için çalıştı
Süper Lig’in 22. haftasında konuk olduÄŸu Fenerbahçe’ye 1-0 yenilen Çaykur Rizespor’un yardımcı antrenörü Gabriel Margarit, VAR sisteminin uygulanış ÅŸeklini eleÅŸtirdi.
Ülker Stadı’nda oynanan karşılaÅŸmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Margarit, taktik olarak ilk yarıda iyi bir performans ortaya koyduklarını belirtti.
İlk yarının sonunda ÅŸanssız bir gol yediklerini aktaran Margarit, “İkinci yarı rakibimizin üzerinde baskı kurduk. Bence attığımız gol geçerliydi ama bugün VAR sistemi sadece Fenerbahçe için çalıştı, bizim için çalışmadı. Oyuncularımızı tebrik ediyorum çünkü son dakikaya kadar mücadele ettiler.” ifadelerini kullandı.
Teknik direktörleri Marius Sumudica’nın kırmızı kartla tribüne gönderilmesini haksız bulduÄŸunu kaydeden Margarit, “Bu kadar ucuz, bu kadar basit kart çıkması gerçekten kabul edilebilir deÄŸil. Ne için o kartlar çıktı merak ediyoruz. Hocalar aynı zamanda hakemlerle diyalog halinde olmalıdır. Hakem otomatik sarı kartla geliyor. Ne rakip oyunculara ne de hakemlere kötü bir söz olmadı. Hepimiz insanız ve konuÅŸmak zorundayız.” diyerek sözlerini tamamladı.
Maçın özeti
Süper Lig‘in 22. haftasında Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor‘u 1-0 maÄŸlup etti.
34. dakikada Pelkas’ın pasıyla ceza yayı önünde topla buluÅŸan Samatta, kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda ÅŸutunu çekti. Savunmaya çarpan meÅŸin yuvarlak ceza alanına düştü. Buraya koÅŸu yapan Pelkas’ın vuruÅŸunda, top üstten auta gitti.
35. dakikada Moroziuk’un saÄŸdan altıpasa ortasına koÅŸan Samudio’nun dokunuÅŸunda, kaleye paralel giden top direk dibinden dışarı çıktı.
38. dakikada Samatta’nın ceza yayı üzerinden plasesinde, top farklı ÅŸekilde auta gitti.
45+1. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sarı-lacivertli ekibin ceza yayının gerisinden hafif sol çaprazdan kazandığı serbest atışta topun başına geçen Valencia, direkt kaleyi düşündü. Yan direkten dönen top, kaleci Gökhan Akkan’a çarparak filelere gitti: 1-0
İlk yarı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarı hakemin işaretiyle başladı.
52. dakikada saÄŸ taraftan Caner Erkin’in kullandığı köşe atışında altıpasın önünde iyi yükselen Samatta’nın kafa vuruÅŸunda, top yandan auta çıktı.
57. dakikada yarı sahasından aldığı topu Fenerbahçe ceza sahasına kadar süren Michalak’ın sol çaprazdan ÅŸutunda, Serdar Aziz’e çarpan meÅŸin yuvarlak kornere gitti.
77. dakikada Soderlund ile yaptığı verkaçla altıpasın saÄŸ çaprazında topla buluÅŸan Samudio’nun ÅŸutunda, meÅŸin yuvarlak üstten auta çıktı.
Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Kaynak: AA
