FETÖ’nün jandarmadaki mensuplarının bilgilerinin depolandığı programın ÅŸifresi çözüldü

FETÖ'nün jandarmadaki mensuplarının bilgilerinin depolandığı programın şifresi çözüldü

FETÖ'nün jandarmadaki mensuplarının bilgilerinin depolandığı programın şifresi çözüldü

Örgütün sivil imamlarının kendilerine bağlı jandarma personeli hakkında sorgulama yapmasına imkan veren programda, örgüt mensubu olmayan personele ilişkin de fişleme bilgilerinin bulunduğu belirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığındaki “mahrem hizmetler” yapılanmasında sözde “Marmara bölge imamı” olduÄŸu belirlenen Nihat Keskin’in evinde bulunan hafıza kartındaki örgütün sivil imamlarının ve onlara baÄŸlı askeri personelin bilgilerinin depolandığı ÅŸifreli program uzman ekiplerce çözüldü.

Darbe giriÅŸimi sırasında FETÖ’nün jandarma yapılanmasındaki “Marmara bölge imamı” olduÄŸu belirlenen Keskin’in gözaltına alındığı sırada evinin çöp kutusunda ele geçirilen flaÅŸ bellek ve SD karttaki ÅŸifreli programı çözmek üzere MÄ°T ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığı personelinden uzman ekip oluÅŸturuldu.

Ekipler, çalışmaları sonucunda program içerisindeki ÅŸifreli kayıtları, “Excel” dokümanlarına çevirerek, okunabilir hale getirdi.

Programda ,”katalog” ve “personel” adında dosyalar oluÅŸturulduÄŸu ve örgütün “sivil imamlarının” bu programla kendilerine hiyerarÅŸik olarak baÄŸlı örgüt üyeleri ve jandarma personeli hakkında sorgulama yapabildiÄŸi tespit edildi.

Çözümlerin içerisinde FETÖ üyesi jandarma personelinin kimlik ve iletişim bilgileri, araç plakaları, eğitim durumları, örgüt içi muhasebe kayıtları, ailelerine ait bilgileri ile sohbetlere katılma ve himmet vermelerine yönelik notların yer aldığı, ayrıca örgüt mensubu olmayan personel hakkında da fişleme yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Ä°tirafçı “mahrem imamlar” programı anlattı

FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığındaki “mahrem hizmetler” yapılanmasına yönelik soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan ve etkin piÅŸmanlıktan yararlanan bazı “mahrem imamlar” söz konusu programı kullandıklarını itiraf etti.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturmada, FETÖ’nün jandarma mahrem yapılanmasına iliÅŸkin bilgi veren Ahmet Ãœ, Mayıs 2015’te örgüt içerisinde “müdür yardımcısı” olarak görevlendirildikten sonra kendisine 2 SD kart verildiÄŸini bildirerek, ÅŸunları anlattı:

“SD kartlardan birisinin içerisinde ‘Katalog’ isimli program benzeri, bir veri giriÅŸ sistemi vardı. AÄŸ baÄŸlantısı yoktu, yani sisteme veri giriÅŸi yapılan hususlar baÅŸka bir aÄŸ tarafından görülemezdi. Benzetecek olursak eÄŸer devlet memurlarının personel ÅŸubelerinde kullanılan, personel bilgilerinde yer alan ‘Personel Bilgi Sistemi’nin benzer bir haliydi. Bu sistemi açtığımda, karşıma ÅŸifre alanı gelirdi. Daha önceden belirlenmiÅŸ olan ve bana devrolunan ÅŸifreyle giriÅŸ yapardım. Karşıma ‘Öğretmen’ ve ‘Öğrenci’ ÅŸeklinde 2 klasör gelirdi. Ayrıca bir de not alabileceÄŸimiz bir alan olurdu. Öğretmenler dışında ise öğrenci kısmına girdiÄŸimde örgütün jandarma il yapılanması mensuplarının klasör ve isimlerinin ayrı ayrı ÅŸablonları olurdu. Ben yine örgüt mensupları hakkında düzenli bilgileri girerdim. Her ay giriÅŸ yapıldıktan sonra da SD kart üzerinde bulunan ‘Katalog’ isimli veri giriÅŸi sisteminde bulunan bilgileri, o dönem çalıştığım Van’da ‘Müdür’ pozisyonda sorumlu olan örgüt mensubuna dijital ortamda verirdim.”

Siirt Cumhuriyet BaÅŸsavcılığında ifade veren örgütün jandarma mahrem yapılanmasında “müdür yardımcısı” olarak faaliyet yürüten Ali D. de FETÖ’de 17-25 Aralık sürecine kadar flaÅŸ bellek kullanıldığını sonrasında ise mikro SD kartlara geçildiÄŸini anlattı.

Mahrem yapılanmada görevliyken SD karta veri giriÅŸi yaptığını itiraf eden Ali D, “Daha çok astsubayların görev yaptıkları kurumlardaki personelin siyasi görüşü, bağımlılıkları, arkadaÅŸ çevresi, cemaate bakışı gibi bilgiler girilirdi.” ifadelerini kullandı.

Siviller için ‘personel’, askerler için ‘katalog’

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca ifadesi alınan ve “mahrem yapılanma”da “müdür yardımcısı” olarak görev yapan Ali Åž. de FETÖ içerisinde jandarma personelinden sorumlu olduÄŸu dönemde, üstü konumundaki kiÅŸinin direktifiyle söz konusu programı kullandığını belirtti.

Ali Ş, programı çalıştırabilmek için 30 ve üstü karakterli şifre kullandığını bildirerek, şu beyanı verdi:

“Bu programın siviller (imamlar) için olanına ‘personel’, öğrenciler (askerler) için olanına ise ‘katalog’ denilirdi. Ä°ÅŸleyiÅŸ olarak aynı olan, ‘personel’ ve ‘katalog’ diye adlandırılan bu modüller içerisine girilen veriler ‘eÅŸitleme’ adı verilen iÅŸlemle bir üst sorumlunun ‘personel’ ve ‘katalog’ modülüne aktarılıyordu. Veri takibi ve istatistik açısından oldukça kullanışlı olan program örgüt mensupları tarafından kullanılmaya mecbur kılınmıştı. ‘Katalog’, Jandarma Genel Komutanlığında kayıtlı personelin askeri ve sivil sicil bilgilerini, aile ve eÅŸ bilgilerini içerirdi. Bu bilgiler online veya offline olarak sistemden çekilmiÅŸ bilgilerdi. ‘Personel’ ise örgüt içerisinde jandarma askeri personelden sorumlu sivil mahremlerin örgütteki konumunu, eÅŸ ve aile bilgilerini, meslek ve kariyer bilgilerini içeren bilgilerin bulunduÄŸu programdı.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir