Fransa’da ‘Kovid-19 aşısı zorunluluÄŸu’ ve ‘saÄŸlık ruhsatı’ karşıtları meydanları doldurdu

Fransa'da 'Kovid-19 aşısı zorunluluğu' ve 'sağlık ruhsatı' karşıtları meydanları doldurdu

Fransa'da 'Kovid-19 aşısı zorunluluğu' ve 'sağlık ruhsatı' karşıtları meydanları doldurdu

Ülkede, hükümetin Kovid-19 ile mücadele politikasını protesto eden yüz binlerce kişi art arda 3. cumartesi gösteri düzenliyor.

Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının bazı mesleklere zorunlu hale getirilmesine ve Kovid-19 saÄŸlık ruhsatı uygulamasına karşı çıkan yüz binlerce kiÅŸi meydanlara çıktı.

BaÅŸta baÅŸkent Paris olmak üzere, ülkenin 250 noktasında yüz binlerce kiÅŸi, hükümetin Kovid-19’la mücadele politikalarını protesto için art arda üçüncü cumartesi meydanları doldurdu.

Gösteriler için en az 3 bin güvenlik gücünün görevlendirildiÄŸi Paris’in 4 noktasında yapılan gösterilerde Sarı Yelekliler, Viliers metro istasyonu etrafında toplanarak Bastille Meydanı’na doÄŸru yürüdü.

“Diktatör hapishaneye”, “özgürlük”, “Macron istifa” sloganları eÅŸliÄŸinde ilerleyen protestocular ile polis arasında arbede çıktı.

Güvenlik güçleri, göstericilere müdahale için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Sağlık diktatörlüğü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bazı meslek gruplarına yönelik Kovid-19 zorunlu aşı politikasını ve sağlık ruhsatı uygulamasını yürürlüğe koyan Kovid-19 ile mücadele yasası nedeniyle eleştiriliyor.

Parlamentodan 26 Temmuz’da geçen yasa, hastane ve bakımevi çalışanlarına, itfaiyecilere Kovid-19 aşısı zorunluluÄŸu getiriyor. Yasa, belli etkinlik ve mekanlara giriÅŸte, Kovid-19 aşısı olduÄŸunu belgelemeyi, son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucunu göstermeyi ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileÅŸtiÄŸini kanıtlamayı gerektiren Kovid-19 ruhsat uygulamasını konser gibi geniÅŸ katılımlı etkinliklerin yanı sıra kafe, restoran, toplu taşıma ve 50 kiÅŸiden fazla kapasiteli kapalı mekanlar ile eÄŸlence parklarında da zorunlu hale getiriyor.

Tartışmalı yasa tasarısı, “saÄŸlık diktatörlüğü” olarak nitelenmiÅŸ, son iki hafta sonunda Fransa genelinde resmi verilere göre 160 binden fazla kiÅŸinin katıldığı gösterilerde protesto edilmiÅŸti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir