Galatasaray, deplasmanda 3 maç sonra yine İzmir’de kazandı

Galatasaray, deplasmanda 3 maç sonra yine İzmir'de kazandı

Galatasaray, deplasmanda 3 maç sonra yine İzmir'de kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Altay’ı 1-0 mağlup eden Galatasaray, bu sezon istediği sonuçları alamadığı deplasmandaki 17. müsabakasında 4. galibiyetine imza attı.

Spor Toto Süper Lig‘in 34. haftasında Altay ile Galatasaray takımları, İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda karşılaştı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı’ndaki müsabakanın ilk yarısını Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 önde tamamlayan Galatasaray karşılaşmadan bu skorla galip ayrıldı.

Bu skorla puanını 47’ye çıkaran sarı-kırmızılı ekip, maç fazlasıyla 11.’liğe yükseldi.

Yine İzmir’de kazandı

Dış sahada son galibiyetini İzmir’de Göztepe karşısında alan Galatasaray, 3 maç aradan sonra dış sahada tekrar 3 puan kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, Göztepe maçından sonra İttifak Holding Konyaspor, Gaziantep FK ve Fenerbahçe deplasmanlarından puan çıkaramamıştı.

Bu sezon dış sahada kötü bir performans ortaya koyan Galatasaray, geride kalan 17 deplasman maçında 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı.

Altay, gelecek hafta Süper Lig’e veda edebilir

Galatasaray yenilgisiyle 30 puanda kalan ve düşme hattının üzerindeki GZT Giresunspor’un 10 puan gerisinde bulunan Altay’ın gelecek haftaki sonuçlara göre ligden düşmesi kesinleşebilir.

Kerem Aktürkoğlu’nun 9. golü

Altay karşısında takımının golünü kaydeden Kerem bu sezon 9. golüne imza attı. Kerem, daha önce Kasımpaşa, Gaziantep FK, Fenerbahçe, Fraport TAV Antalyaspor, Atakaş Hatayspor, Aytemiz Alanyaspor ve Beşiktaş (2) maçlarında fileleri havalandırmıştı.

Galatasaray’da ikinci yarıda sakatlanan Marcao oyuna devam edemedi. Marcao, yerini Alpaslan Öztürk’e bırakırken, hakem Volkan Bayarslan’ın sahayı yakın noktadan terk etme uyarısını dikkate almayınca sarı kart gördü. Cezalı duruma düşen Marcao gelecek hafta Demir Grup Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

Karşılaşmayı 10 bin 52 taraftar takip etti.

İlk yarı

Karşılaşmanın 8. dakikasında Galatasaray öne geçti. Berkan Kutlu’nun pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, dar açıda olmasına rağmen güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

11. dakikada sağ kanattan Pulgar’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde arka tarafta müsait durumdaki Nelsson’un kafa vuruşunda kaleci Lis topu kornere uzaklaştırdı.

20. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Gomis’in şutunda kaleci Lis’in de dokunduğu top kornere gitti.

42. dakikada Ahmed Rayan’ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Thaciano’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü Galatasaray 1-0 önde bitirdi.

İkinci yarı

Karşılaşmanın 64. dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Rodriguez’in şutunda top kaleci Muslera’da kaldı.

67. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Altay atağında Poko’nun yaptığı ortada kale önünde araya giren Van Aanholt meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

90+4. dakikada İbrahim Öztürk’ün indirdiği topu kafa vuruşuyla kaleye göndermek isteyen Poko’nun şutunda kaleci Muslera topu kornere attı.

Müsabaka Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Altay Teknik Sorumlusu Yılmaz: Çok etkili olamadık son vuruşlarda

Altay’ın teknik sorumlusu Sefer Yılmaz, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, kendilerini destekleyen taraftarlara ve ellerinden geleni ortaya koyan futbolculara teşekkür etti.

Oyuna iyi başlamalarına rağmen kalelerinde gördükleri golün moralleri bozduğunu belirten Yılmaz, “İlk yarıda etkili olamadık. İkinci yarıya taktiksel değişiklilerle iyi başladık. Gol pozisyonlarımız da vardı. Çok etkili olamadık son vuruşlarda. Bunda forvet hattındaki eksikliğimiz etkiliydi. Forvet hattımızda 4 oyuncumuzun 3 tanesi yoktu bugün. Müsabakaya Rayan’la başladık. Onunu da antrenman eksiği vardı.”

Yılmaz, kümede kalma iddialarını sürdürmek için gelecek hafta Atakaş Hatayspor maçını kazanıp, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Torrent: Galatasaray topa sahip olduğundan rakibinden daha iyi oynayabilir

Galatasaray’ın teknik direktörü Domenec Torrent, müsabakadan sonra yaptığı değerlendirmede, bugünkü karşılaşmanın bütün sezon boyunca Galatasaray’ın başına gelenin özeti olduğunu söyledi.

İlk yarıda istedikleri gibi oynadıklarını aktaran Torrent, şöyle konuştu:

“İlk yarıda 7 tane net pozisyon yakaladık, ikinci yarı inanılmaz kötüydük. İkinci devre 2 gol daha çıkartabilirdi. İkinci yarıda oynamak istediğimiz oyun bu değildi. İlk yarıdaki 1-0 çok tehlikeli skor aslında. Risk almak dediğimiz şey kısa oynamak değil, uzun topla başlamak. Bence Galatasaray topa sahip olduğundan rakibinden daha iyi oynayabilir. İlk yarıdaki oyundan çok memnunum, ikinci yarıdan ise hiç hiç memnun değilim.”

Torrent, Fatih Terim döneminde de kendi görev yaptığı dönemde de Galatasaray’ın çok pozisyon yakalamasına rağmen bunlardan azını gole çevirdiğini belirterek, “Galatasaray daha önce de bizim gibi çok pozisyon buluyordu. Çok fazla kontratağa yakalanıyordu. İlk başta bizim de başımıza aynısı geldi. Türkiye’de aşağı yukarı 65. dakikada maç kopmuş oluyor.” dedi.

Ligde en fazla pozisyona giren 4-5 takımdan biri olduklarını kaydeden Torrent, “Eğer pozisyonları bitiremezseniz acı çekmeye başlıyorsunuz. Topa sahip olmak istemiyorsun, maça kendini veremiyorsun. Bugün de olan şey buydu. Sezonun benim kısmıyla ilgili olan daha önceki kısmıyla ilgi olan da bu.” ifadelerini kullandı.

Torrent, Arda Turan ve Ryan Babel’e şans vermesiyle ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

“Oyuncu seçmek kolay değil. Çünkü birçok kez 5 tane çok iyi antrenman çıkartan oyuncuyu kadro dışında bırakmak zorunda kaldım. Nasıl oynamak istediğimize göre listeyi dengelemeye çalışıyoruz. Kimseyle sorunum yok. Arda daha önce sakatlığıyla ilgili oynayamadı. Avrupa’da sanki onu ben oynatmıyormuşum denmiş ama gerçek bu değildi. Görüyorsunuz zaten Arda oynuyor. Her antrenmanda çok pozitif, elinden geleni veriyor.”

Tek odaklandığı noktanın maç kazanmak olduğunu söyleyen Torrent, şunları kaydetti:

“Sportif direktörümüzle önümüzdeki sezonla ilgili bir kadro düşünmüştük. Kaleciler hariç saha oyuncusu olarak 20 futbolcu düşünüyorduk. Çünkü hak eden oyuncuyu kadro dışı istemiyorduk. Şu anda ara vermiş durumdayız, kulüpteki süreci biliyorsunuz. Ara vermek durumundayız, başka bir hoca ile devam etmek isterlerse haklarıdır, bunu da kabul etmek gerekir. Fenerbahçe’ye karşı maçı kaybettikten sonra Galatasaray için artık sezon bitti, esprisi kalmadı havası vardı. Tek gerçek şu, Galatasaray’ın bu sezon için herhangi bir şampiyonluğu olmayacak. Beni buraya kontratla alan kulübü de taraftarı da çok seviyorum.”

Torrent gençlere çok güvendiğini belirterek, “Umarım bir şansım olur da sezon öncesi dönemde onlarla çalışırız. Özellikle 3 oyuncu var, gerçekten bayılıyorum onlara. Ama şu anda Galatasaray’ın sakinleşme evresi. Eminim ki genç futbolcular benimle de olur, başkasıyla da olur, sezon öncesi dönemde fırsat bulacaklardır.” dedi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir