Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet

Galatasaray'dan 6 gollü galibiyet

Galatasaray'dan 6 gollü galibiyet

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 6-2 yenerek liderliğini sürdürdü.

Müsabakayı 6-2 kazanan Galatasaray, ligde üst üste 10. galibiyetini elde etti. Toplamda 25 galibiyete ulaşan sarı-kırmızılılar, puanını 78’e çıkardı. “Cim Bom” en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını da maç fazlasıyla 5’e yükseltti.

Bu sezon 12. yenilgisini yaşayan Çaykur Rizespor ise 39 puanda kaldı.

İlk yarı

8. dakikada Icardi’nin pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Mertens’in şutunu savunmadaki Emirhan Topçu, kafayla uzaklaştırdı. Ceza yayına gelen topa Barış Alper bekletmeden vurdu. Yerden sekerek kaleye yönelen meşin yuvarlağı, Gökhan Akkan son anda kornere tokatladı.

9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Mertens’in sağ taraftan kullandığı kornerde, savunmanın uzaklaştırdığı meşin yuvarlağa ceza yayı üzerinde bekletmeden vuran Köhn, fileleri havalandırdı.

31. dakikada Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Icardi’nin pasında meşin yuvarlakla buluşan Zaha, ceza sahasının sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Gökhan’dan dönen topu tamamlayan Torreira, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0

35. dakikada Hojer’in pasında savunma arkasına sarkan Minchev, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Minchev’in ceza sahasının sol çaprazından çektiği şutta, Muslera topu kornere çeldi.

38. dakikada Çaykur Rizespor farkı 1’e indirdi. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Shelvey’in pasıyla topla buluşan Hojer, ceza sahası dışından şutunu çekti ve meşin yuvarlağı filelerle yolladı: 2-1

40. dakikada Galatasaray, farkı yeniden 2’ye çıkardı. Mertens’in pasında topla buluşan Kerem Demirbay’ın şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-1

45. dakikada Galatasaray bir gol daha attı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Icardi, topu Kerem Demirbay’a indirdi. Kerem Demirbay, ceza yayından çektiği şutta meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-1

Galatasaray, maçın ilk yarısını 4-1 önde bitirdi.

57. dakikada Icardi’yle verkaç yapan Mertens, ceza sahasının sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Gökhan, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

61. dakikada Çaykur Rizespor golü buldu. Hojer’in sağ çaprazdan kullandığı frikikte top, önce baraja sonra da Olawoyin’e çarparak fileleri gitti: 4-2

62. dakikada Galatasaray, penaltı kazandı. Ceza sahasında Mertens, Hojer’in müdahalesiyle yerde kalırken, hakem Bahattin Şimşek penaltı noktasını gösterdi.

64. dakikada Kerem Demirbay, penaltıda başına geçtiği topu ağlara göndererek takımını 5-2 öne geçirdi.

85. dakikada Galatasaray, bir gol golü buldu. Hakim Ziyech’in pasında Tete, tekte topu Icardi’ye aktardı. Arjantinli futbolcunun ceza sahasında yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kalecinin solundan filelerle buluştu: 6-2

Ligde 38 maç sonra 6 gol attı

Galatasaray, Süper Lig’de 38 hafta sonra bir maçta 6 gol attı.

Geçen sezonun 29. haftasında sahasında Kayserispor’u 6-0 yenen sarı-kırmızılılar, 38 lig maçının ardından bir kez daha 6 gol atarak kazandı.

Icardi, gol sayısını 21’e çıkardı

Sarı-kırmızılı takımın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, bu sezonki gol sayısını 21’e çıkardı.

Icardi, Çaykur Rizespor karşılaşmasına kadar Süper Lig’deki 24 maçta 14, Avrupa kupalarındaki 12 müsabakada 6 gol attı.

Ligdeki 25. karşılaşmasına Karadeniz temsilcisi karşısında çıkan 31 yaşındaki santrfor, takımının 6. golünü kaydetti. Icardi, böylelikle ligde 15, toplamda da 21 gole ulaştı.

Mauro Icardi, ikinci sezonunu geçirdiği Galatasaray’da 63 resmi müsabakada 44 kez fileleri havalandırarak iyi bir ortalama yakaladı.

Torreira hayalini gerçekleştirdi

Galatasaray’ın Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, sarı-kırmızılı formayla ilk golünü atarak hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi’nde Çekya temsilcisi Sparta Prag ile yaptığı maçtan önce düzenlenen basın toplantısında “Her akşam bu formayla gol atmanın hayalini kuruyorum.” diyen Torreira, bu hayaline sonunda ulaştı.

Geçen sezon geldiği Galatasaray’da forma giydiği 70 resmi müsabakada gol sevinci yaşayamayan 28 yaşındaki futbolcu, 71. karşılaşmada golle tanıştı.

Köhn ilk golünü attı

Galatasaray’ın yeni transferi Derrick Köhn, sarı-kırmızılı formayla ilk kez fileleri havalandırdı.

Ara transfer döneminde Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından Hannover 96’dan alınan 25 yaşındaki sol bek, Süper Lig’de 3, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 1 maça çıktı.

Sarı-kırmızılı formayı 4. kez bir lig maçında terleten Köhn, 9. dakikada attığı golle yeni takımındaki ilk gol sevincini yaşadı.

“Dayı” kariyerinde ilk kez “hat-trick” yaptı

Sarı-kırmızılı takımın “Dayı” lakaplı orta saha oyuncusu Kerem Demirbay, profesyonel kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol birden attı.

Çaykur Rizespor karşılaşmasına kadar 25 Süper Lig maçında 2 kez ağları havalandıran Kerem, bu maçta 3 gol atarak takımının galibiyetine katkı yaptı. Kariyerinde ilk kez bir maçta “hat-trick” yapan 30 yaşındaki futbolcu, ligdeki gol sayısını da 5’e yükseltti.

Kerem’in UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 golü bulunuyor.

Icardi’den Kerem Demirbay’a penaltı jesti

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, kazanılan penaltıyı Kerem Demirbay’ın kullanmasına izin verdi.

Sarı-kırmızılı ekip, 62. dakikada kazandığı penaltıyı, taraftarlar kaleci Fernando Muslera’nın kullanmasını istedi. Takımın penaltıcısı Icardi, o dakikaya kadar 2 kez ağları havalandıran Kerem Demirbay’a topu bıraktı. Kerem, ağları havalandırarak “hat-trick” yaptı.

Kaan Ayhan sakatlandı

Sarı-kırmızılı takımda sağ bek Kaan Ayhan sakatlığı nedeniyle maça devam edemedi.

Maça ilk 11’de başlayan Kaan, 15. dakikada David Akintola ile girdiği ikili mücadelede sakatlandı. Bir süre karşılaşmaya devam eden tecrübeli futbolcu, 19. dakikada bir kez daha kendisini yere bıraktı. Oyuna devam edemeyen Kaan Ayhan’ın yerine 23. dakikada Wilfried Zaha, oyuna dahil oldu.

Çaykur Rizespor’da ise 60. dakikada maça dahil olan Mithat Pala, 77. dakikada sakatlanarak sedyeyle sahadan çıkarıldı.

Okan Buruk, Lucescu’nun rekoruna ortak oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Mircea Lucescu’ya ait olan sarı-kırmızılı takımın başında iç sahada üst üste en fazla lig maçını kazanan teknik adam rekorunu egale etti.

RAMS Park’taki son 18 lig maçında galibiyet sevinci yaşayan Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımın başında Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında iç sahada üst üste bu kadar galibiyet gören Lucescu’yu yakaladı.

Galatasaray, Süper Lig tarihinde bir ilki gerçekleştirdi

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig tarihinde bir sezonda iki kez 10 maçlık galibiyet serisi yakalayan ilk takım oldu.

Bu sezon 2 ile 11. haftalar arasında 10 maçlık galibiyet serisi bulan Galatasaray, sonrasındaki 8 müsabakada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Ardından 20. haftada yeni bir seriye başlayan “Cim Bom” Çaykur Rizespor zaferiyle üst üste 10. galibiyetini elde etti.

Ligde 17 maçtır yenilmiyor

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig’deki son 17 müsabakada mağlup olmadı.

Okan Buruk yönetimindeki “Cim Bom” ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor’a mağlup olduktan sonra çıktığı müsabakalarda 15 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

Buruk, Süper Lig’in 29. haftasında RAMS Park’ta 6-2 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Buruk, “Maça iyi başladık. 2-0 öne geçtik. Rakibimiz 2-1’i bulduktan sonra çok çabuk cevap verdik. Bence ilk yarıda maç bitti. Devre arasına 4-1 gibi önemli bir skorla girdik. İkinci yarıda da aynı isteğimizi devam ettirdik. Rakibimiz de son ana kadar oynamaya, oyunun içinde kalmaya, gol atmaya, maçı çevirmeye çalıştı. Çaykur Rizespor, ligin önemli ve değerli takımlarından biri. Karşılaşmayı önemli bir skorla bitirdik ama bizim için en önemlisi 3 puan almaktı. Taraftarımızın önünde coşkumuzu sahaya koyduk. Oyuncularımın hepsinin iyi niyeti, takıma katkı vermesi değerliydi.” diye konuştu.

Savunmada Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı’nın eksikliğini hatırlatan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, “Savunmada eksiklerimiz vardı. Stoperde Berkan’ı oynattım. Kaan’ı sağ bekte oynattım. Geçen haftanın devamını istedim. Barış’ın öndeki performansı son haftalarda çok güçlüydü. Kaan’ın sağ bek performansından memnundum. Savunma merkezinde Nelsson ve Berkan’ı oynattık. Berkan, takıma hem fiziksel hem güç hem de tempo olarak önemli bir katkı verdi. Oyun kurmada bizi rahatlattı. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Hedefimiz kalan 9 haftada galibiyetlere devam etmek. Kalan maçları en güçlü şekilde geçerek şampiyon olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaan Ayhan’ın sakatlığı

Okan Buruk, sakatlanarak oyundan çıkan Kaan Ayhan’ın tetkiklerinin yapıldığını dile getirdi.

Kaan’ın hastanede tetkiklerinin yapıldığını dile getiren Buruk, “İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Maça devam edemeyeceği için bıraktı. Ümidimiz çok önemli bir şey olmaması.” dedi.

“Türkiye’nin en çok şampiyonluk yaşayan takımıyız”

Buruk, Mircea Lucescu’ya ait Galatasaray’ın başında üst üste en fazla iç saha maçını kazanan teknik direktör rekorunu egale etmesiyle ilgili, “Hedefimiz her sene şampiyon olmak. Bu sezona da şampiyonluk hedefiyle başladık. Önemli bir yarışın içindeyiz. Türkiye’nin en çok şampiyonluk yaşayan, en çok yıldızı olan, en çok kupa kazanan takımıyız. Avrupa’da kupa kazanan tek takımız. Hedefimiz şampiyon olabilmek, taraftarımızı sevindirebilmek. Öncelikli hedefimiz bu sezon 24. şampiyonluğu almak. Sonraki sezona da şampiyon olmak için başlayacağız. Şimdi önemli olan kalan 9 maçı çok iyi bir şekilde geçmek.” değerlendirmesinde bulundu.

“Zor olanları yaptık, kolay olanları yapamadık”

Okan Buruk, ceza sahası dışında attıkları 3 golle ilgili konuştu.

Kerem Demirbay ve Derrick Köhn’ün ceza sahası dışından şutlarını değerlendiren 50 yaşındaki teknik adam, “Kerem Demirbay’ın ceza sahası dışından mesafe tanımadan vuruşları var. Bu onun özelliği. Bugün daha çok oralara girdi. Köhn’ü şutu olduğu için dönen topları düşünerek kornerlerde ceza sahası üzerine koyduk. Genel olarak zor olanları yaptık, kolay olanları yapamadık. Çok daha fazla üretebilirdik. Rahat pozisyonlarda son pasları veremedik. Bugün oyunun genelinde zor olanları yapıp, kolaylarını yapamadık.” şeklinde görüş belirtti.

“Torreira, herkes tarafından sevilen önemli bir karakter”

Buruk, Galatasaray formasıyla ilk golünü atan Lucas Torreira’nın takım içinde sevilen bir karakter olduğunu dile getirdi.

Okan Buruk, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 71. resmi maçta golle tanışan Uruguaylı orta saha oyuncusuyla ilgili, “Lucas Torreira, herkes tarafından sevilen önemli bir karakter. Oyunculuğu ve insanlığı çok kaliteli. Ayrıca eğlenceli bir kişilik. Zaman zaman kendisiyle de dalga geçiyordu. Bugün ilk golünü attı. Bence önemli ve değerli bir goldü. Onun öne doğru gitmesini, hücuma destek vermesini istiyoruz. Bugün kendisi için önemli bir gündü.” değerlendirmesinde bulundu.

Saçlarını pembeye boyayan Mauro Icardi’nin yeni tarzını yorumlayan Buruk, “Icardi’nin saçlarını sabah antrenmanda gördüm. Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir saç rengi yaptı. Önemli bir mesajdı. Bundan sonra aynı şekilde devam eder mi bilmiyorum. Kendisi önemli bir gol attı. Penaltıyı Kerem Demirbay’a bıraktı. Önemli bir jest yaptı. Takım arkadaşını düşünmesi günün değerli anlarında biri.” ifadelerini kullandı.

“Kerem Demirbay formayı kendisi aldı”

Okan Buruk, maçta “hat-trick” yapan Kerem Demirbay’ı överek, şöyle konuştu:

“En büyük sıkıntılarımızdan biri birçok oyuncumun sezon başını bizimle geçirmemesi. Adaptasyon ve fiziksel olarak kendini bulma sorunu vardı. Bazen de mental olarak alışma süreci var. Bu kadar önemli taraftarın önünde oynamak kolay değil. Hala dış saha maçlarında daha iyi performans sergileyen, iç sahada aynı performansı veremeyen oyuncularım var. Bu baskı hepimizi daha dinamik tutuyor. Adaptasyon, baskı, takımı ve oyunu tanımak zaman alıyor. Kerem Demirbay hem topla hem topsuz iyi işler yapıyor. Oyunun iki yönünü çok doğru oynuyor. Kerem formayı kendisi aldı. Birçok oyuncuma forma şansı veriyorum. Bazısı devam ediyor, bazısı devam edemiyor. Kerem formayı aldı ve performansını yukarı taşıdı. Kerem’in şu andaki performansı ve devamlılığı bütün oyuncular için iyi bir örnek.”

“Sıkıntı yaşadığımız bölgelerde devşirme oyuncular kullanıyoruz”

Sakatlıklar ve diğer nedenlerle savunmada istikrar yakalanamamasına rağmen ligin en az gol yiyen takımı olduklarının hatırlatılması üzerine Buruk, şunları kaydetti:

“Savunmada çok fazla sol bek değişti. Stoperlerimiz belli. Onlar da sakatlığa, forma veya maça göre değişiyor. Sağ bekte de Sacha Boey sonrası Barış ve Kaan oynuyor. Bazı maçlarda sıkıntı yaşadığımız bölgelerde devşirme oyuncular kullanıyoruz. Aslında oyuncularıma güvendiğim için oynatıyorum. Bugün Berkan’a stoperde güveniyordum. Barış’ı beklerde kullandık. Oyuncularımızın takıma katkı sağlamakta istekli olması, mevki fark etmeksizin oynamaları çok değerli. Oyuncularımı farklı mevkilerde kullanmamız benim için avantaj. Futbolcularımın da bunun kabul etmeleri, takım oyuncusu olmaları, takıma katkı vermeleri onların karakterleri ve profesyonelliklerini gösteriyor.”

“Köhn’ün hücum özellikleri Sacha Boey’un çok önünde”

Buruk, ara transferde kadrolarına kattıkları Derrick Köhn’ün hücum performansını övdü.

Köhn ile rekor bedelle Bayern Münih’e transfer olan Sacha Boey’u kıyaslayan Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki farklı oyuncu. Sacha Boey’un defansif yanı, birebirleri, hava topu çok güçlü. Birçok defansif özelliği Derrick’in önünde. Derrick’in hücumdaki ayağı, bindirmeleri, zamanlamaları, ortaları ve şutları Sacha Boey’un çok önünde. Boey son paslarda aynı başarıyı gösteremiyordu. Fizik kalite olarak Sacha Boey takımımızın en büyük güçlerinden biriydi. Rakiplerimize karşı fiziksel üstünlük kurmamızda etkili oluyordu. Öndeki baskılarda Sacha’nın arkada olması savunmadaki güvenliğimiz için önemliydi. Sadca Boey’un hücum yönünü geliştirmek istiyorduk. Derrick, orijinalinde bir hücum beki. Daha çok rakip kaleye yakın, şut atan, orta yapan, hücuma etkili bir şekilde katılan bir oyuncu. Hayal ettiğimiz hücum performansını veriyor. Savunmada da iyi işler yaptığını söyleyebilirim. Savunma yönü düşündürürken Derrick bize doğru cevap verdi.”

Turkcell Süper Kupa’nın ertelenme ihtimali

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Fenerbahçe ile 7 Nisan’da Şanlıurfa’da yapacakları Turkcell Süper Kupa maçının ertelenme ihtimalinin sorulması üzerine, “Türkiye Futbol Federasyonu ne karar verirse onu yapacağız. Haftalık tek maçlara düştük. Federasyonun verdiği karara göre çıkıp oynayacağız.” dedi.

“Maçın başından sonuna kadar oyuncularımızı desteklemek lazım”

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, taraftarlarından bazı oyunculara destek olmasını istedi.

Wilfried Zaha ve Tete gibi oyunculara zaman zaman tepki olduğunun hatırlatılması üzerine Buruk, “Maçın başından sonuna kadar oyuncularımızı desteklemek lazım. Oyuncuları top ayağındayken en iyisini yapmaya çalışıyor. Ancak bazen hata da yapacaklar. Taraftarımız takımı muhteşem bir şekilde destekliyorlar. Bazen belli oyuncular üzerinden sesler çıkıyor. Bugün bence Zaha ve Tete etkili bir şekilde takıma yardımcı oldu. Bundan sonraki haftalarda özgüvenleri artacak. Hakim Ziyech de döndü. O da değerli oyuncularımızdan biri. Bundan sonraki maçlarda performanslar daha da artacak. Tribünde çatlak sesler olacaktır ama oyuncularımızın performansı arttıkça bunların da biteceğini düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA