Pençe Kartal-2 harekat bölgesinde yer alan Gara’da, terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen 13 Türk vatandaşının naaşları, memleketlerine getiriliyor.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığında işlemleri tamamlanan şehit Müslüm Altıntaş ve Adil Kabaklı‘nın naaşları, Gaziantep Havalimanında karşılanarak, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına taşındı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, daha sonra Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Gaziantep Havalimanındaki karşılama törenine, şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ile diğer ilgililer katıldı.

Şehitlerin yarın ikindi namazına müteakip son yolculuklarına uğurlanması bekleniyor.

 Muhammet Salih Kanca’nın cenazesi Samsun’a getirildi

Askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirilen şehit Muhammet Salih Kanca’nın (38) naaşını, aile üyeleri ile Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Güven ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ın da aralarında bulunduğu askeri ve mülki erkan karşıladı.


Fotoğraf: Recep Bilek/AA

Şehidin babasının da aynı uçakla kente geldiği, annesinin ise 2016 yılında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kanca’nın cenazesi, İlkadım ilçesi Büyük Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Şehitliği’ne defnedilecek.

Şehit jandarma er Süleyman Sungur son yolculuğuna uğurlandı

Malatya Adli Tıp Kurumundaki işlemleri tamamlanan şehit jandarma er Süleyman Sungur’un (27) Türk bayrağına sarılı cenazesi, helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına getirildi.

Burada düzenlenen törende şehidin cenazesi katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu.


Fotoğraf: Fecri Barlık/AA

İl Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu’nun duasının ardından şehit Sungur’un cenazesi, Barış Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi’ne getirildi.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli şehit Sungur’un cenazesi, Şeyh Süleyman Mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehit Aydın Köse son yolculuğuna uğurlandı

Adıyaman’da Kahta Devlet Hastanesi morgundan Kahta ilçesine bağlı Salkımbağ köyüne getirilen şehit Aydın Köse’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, Eyüp Sultan Camisi’nin avlusuna getirildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Pakdemirli, tören alanındaki konuşmasında, şehit yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.


Fotoğraf: İsmail Kaya/AA

Şehide son görevlerini yerine getirmek için toplandıklarını hatırlatan Pakdemirli, “Şehadet şerbetini içmiş bu kardeşimize Rabbimden rahmet diliyorum. Şehit olan kardeşlerimiz için Yüce Kitabımız buyuruyor ki ‘Sakın ola onlara ölü demeyin, onlar ölü değildir.’ Böyle bir ödülle ödüllendirilen kardeşimizi bugün ebediyete gönderiyoruz. Ülkemizin, Türkiye’mizin kararlılığı sürecektir. İnşallah topraklarımızda ve komşu ülkelerimizde bir tek terörist kalmayana kadar inlerine girecek ve onlara bunun hesabını soracağız. Tüm şehitlerimize haklarınızı helal etmenizi istiyorum.” diye konuştu.

Kürtçe ağıtların yakıldığı tören sırasında şehidin amcasının oğlu, terör örgütüne tepki göstererek, “Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Ağlamıyoruz, bu bizim düğünümüz. Ben de 3 oğlum da şehit olmaya hazırız. PKK terör örgütünü sevindirmiyoruz.” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bakan Pakdemirli’nin bir süre taşıdığı şehidin cenazesi, babaevine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından şehit Köse’nin cenazesi, köydeki mezarlıkta toprağa verildi.

Şehit polis memuru Kaya Mardin’de son yolculuğuna uğurlandı

Şehit polis memuru Vedat Kaya’nın cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığındaki işlemlerin ardından Mardin’e getirildi.

Türk bayrağına sarılı naaşı baba evine getirilen şehit için burada helallik alındı.


Fotoğraf: Halil İbrahim Sincar/AA

Şehidin cenazesi daha sonra tören mangasının omuzunda merkez Artuklu ilçesindeki Şakir Nuhoğlu Camisi’ne getirilerek, katafalka konuldu, özgeçmişi okundu.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in dua okuduğu törende, helallik alındı.

24 Temmuz 2016’da Diyarbakır’ın Lice ilçesinin Berkirin Deresi mevkisinde ailesiyle seyir halindeyken terör örgütü PKK tarafından alıkonulan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Vedat Kaya’nın naaşı, törenin ardından Selen Kışlası Şehitliği’nde toprağa verildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir