Gaziantep’te Kızılay’a bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışı yapıldı

Gaziantep'te Kızılay'a bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışı yapıldı

Gaziantep'te Kızılay'a bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışı yapıldı

Gaziantep’in Åžahinbey ilçesinde “Kan verelim, spor yapalım, saÄŸlıklı yaÅŸayalım” sloganıyla baÅŸlatılan kampanyayla bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışı toplandı.

Türk Kızılay’dan yapılan açıklamada, Gaziantep ValiliÄŸi, Åžahinbey Belediyesi ve Türk Kızılay iÅŸbirliÄŸiyle kan bağışı kampanyası düzenlendiÄŸi belirtildi.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda devam eden kampanyanın sloganının “Kan verelim, spor yapalım, saÄŸlıklı kalalım” olarak belirlendiÄŸi ifade edildi.

Kızılaydan 25 doktor ve 125 flebotomistin görev yaptığı kampanyaya, sıcak havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterildiği belirtildi.

Geçen yıl toplam 6 bin 317 ünite kan bağışlanan kampanyada, bu yıl bir günde 5 bin 989 ünite kan bağışı rakamına ulaşıldığı, hedefin 10 bin ünite kan bağışı olduğu bildirildi.

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, Gaziantep halkının kan bağışı farkındalığında örnek olduğunu belirtti.

Åžahinbey Belediyesinin bu yıl 15’inci kez düzenlediÄŸi kampanyada bugüne kadar yaklaşık 26 bin ünite kan bağışı gerçekleÅŸtiÄŸi bilgisini veren Koç, “Bu sıcaÄŸa raÄŸmen kan bağışına koÅŸan vatandaÅŸlarımızla iftihar ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir