Gıdı Estetiği Nedir?

Gıdı deformasyonu, günümüzde en sık şikâyet edilen cilt sorunlarından biridir zira hem hassas hem de çok dikkat çekici bir bölgede oluşmakta ve kişinin psikolojisini dahi etkileyebilmektedir. Sarkık bir gıdı, kişiyi mevcut yaşına kıyasla çok daha yaşlı gösterebildiği gibi kişi kaç kilo ağırlığında olursa olsun, olduğundan çok daha kilolu da gösterebilir. Gıdının fazla belirgin bir bölge olması alt yüz görünümünü de şeklen bozar ve çene hattının olduğundan çok daha küçük görünmesine sebebiyet vererek yüz yapısını estetik açıdan bozar.

Gıdı oluşumunda genel olarak aşırı kilo alımı görülse de zayıf kişilerde de bu durum meydana gelebilir. Gıdı estetiği, bu durumun düzeltilerek çene altından sarkan gıdının toparlanmasını ve estetik güzelliğin yeniden sağlanmasını sağlayan bir estetik işlemdir.

Gıdı Sarkması Neden ve Nasıl Oluşur?

Gıdı oluşumunda birçok farklı farklı sebep olabileceği gibi elbette kişiden kişiye farklılıklar da görülmektedir. Gıdı oluşumunda genellikle aşırı kilo alımı bir sebep olarak görülse de zayıf kişilerde de gıdı sorunları görülebilir. Öte yandan hızlı kilo alıp verme, kontrolsüz ve sporsuz zayıflama süreçleri gibi diyet tabanlı süreçler de gıdı sarkmalarına yol açabilir.

Gıdı oluşumunun en büyük sebeplerinden biri de yaşlanmadır zira vücut yaşlanırken en çok etkilenen bölgelerden biri yüz hattıdır. Özellikle alt yüz kısmında kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelmekte ve bu durum yüzün genel yapısını bozmaktadır. Çoğunlukla 30 yaşın üzerindeki kişilerde gıdı sarkma sorunları görülmektedir.

Aşırı derecede sigara ve tütün ürünleri tüketmek, aşırı derecede güneş ışınlarına maruz kalmak, yanlış uyku pozisyonlarında baş ve çene hattının zarar görmesi ve hareketsiz bir yaşam biçimine sahip olmak gibi etkenler de de gıdı oluşumunda etki etmektedirler. Bu durumlar kimi zaman kaçınılmaz olabilmektedir.

Gıdı Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız gıdı estetiği işlemlerinde sık tercih edilen yöntem fokuslu ultrasın yöntemidir. Eğer hasta 50 yaşının altında ise yüksek ihtimalle aşırı derecede bir gıdı birikimi yoktur ve bu bölgenin fokuslu ultrason yöntemiyle toparlanması mümkündür.

Fokuslu ultrason, cildin kendi mekanizmalarının devreye alınması ile yenilenmesi prensibiyle çalışır. Cilt yüzeyinde uygulanan ultrason dalgası deri altında kontrollü bir hasar yaratır. Bu hasar vücut tarafından tedavis edilirken kolajen uyarımı artar, hücreler kendini yenilerken daha genç, sıkı ve canlı bir görünüme kavuşulur.

Gıdı Estetiğinde Diğer Yöntemler

 

Gıdı Estetiği Fiyatı Öğrenmek için

 

Gıdı estetiği hakkında bilgi almak, aklınıza takılan soruları iletmek, kuşkularınızı iletmek ya da gıdı estetiği fiyatı öğrenmek için ameliyatsız estetik alanında faaliyet gösteren doktorların web siteleri üzerinden uygulama hakkında bilgi alabilir ve fiyat sorabilirsiniz. Dilerseniz sorularınızı ilgili sitelerin iletişim sayfalarındaki formları kullanarak hatta whatsapp üzerinden iletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir