Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Göz Altı Işık Dolgusu, göz çevresinde meydana gelen kırışıklık, morluk veya çizgi oluşumu gibi estetiksel kaygıların basit bir müdahale ile giderilmesi yöntemidir. Bu işlemde amaç göz çevresinin yeniden diri, genç ve pürüzsüz yapısına dönmesini sağlamaktır. Göz altı ışık dolgusu erkekler tarafından da sıkça uygulanan bir estetik müdahale yöntemi olmakla birlikte göz altı çöküklerinde de tercih edilen ilk tekniklerden biridir.

Göz Altı Işık Dolgusu Neden Yapılır?

  • Göz altında oluşan morlukların giderilmesi için.
  • Göz altında meydana gelen çökmelerin düzeltilmesi için.
  • Göz çevresinde yer alan kırışıklıkların giderilmesi için.
  • Göz çevresinde oluşan halkalaşmaların düzeltilmesi için.
  • Göz çevresinde çizgi oluşumlarını engellemek için.
  • Göz altı torbalarının giderilmesi için.

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Göz Altı Işık Dolgusu, son derece basit bir estetik operasyon olmakla birlikte çok pratik bir şekilde uygulanır. Bu uygulama sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissiyatına mahal vermemek amacıyla bölgeyi uyuşturmak üzere lokal anestezi uygulaması yapılır. Yaklaşık olarak 10 ila 15 dakika kadar bölgenin uyuşması beklendikten sonra işleme başlanır.

İşlem ucu sivri olmayan ve özel olarak tasarlanan bir kanül aracılığıyla yapılır. Bu kanül olası deformasyon oluşumlarına karşın özel olarak tasarlanmış bir üründür ve hasta açısından da son derece güven verici bir uygulama aracıdır.

İşlem süreci yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika sürmekle beraber sürenin daha kısa ya da daha uzun olması da olağandır zira her hastanın cilt yapısı ve talepleri farklıdır. Bu yüzden verilen sayı ortalama bir veridir.

Göz Altı Işık Dolgusu Kalıcı mıdır?

Göz Altı Işık Dolgusu, herhangi bir ömür boyu kalıcılık etkisine sahip değildir ve hasta dilerse ek seanslar ile bu durumu kendince sağlayabilir. İşlemin kalıcılık süresi genel olarak 12 ila 18 ay arasında bir süreye denk gelmekle birlikte yine bu sürenin daha uzun ya da daha kısa olması da hem hastanın cilt yapısına hem de işlem sonrası süreçteki tutumuna bağlıdır.

İşlem Sonrası Süreç

Göz Altı Işık Dolgusu sürecinin tamamlanmasının ardından bölgede hafif pembe izler oluştuğu gözlemlenebilir. Bu oluşumlar son derece olağan ve doğaldır zira sonuç olarak cilde doğrudan bir müdahale söz konusudur. Hastanın bu pembe izleri kaşımaması ve deforme etmemesi gereklidir. Öte yandan göz bölgesinin aşırı sıcak ya da soğuk temaslardan koruması gerekmektedir. İşlem sonrasındaki süreçte etkiler derhal ortaya çıkmakla birlikte en belirgin ortaya çıkış süreci 2-3 aya tekabül eder. İlk günlerde hastanın sıcak duş, sauna ve hamam gibi etkinliklerden uzak durması önerilir zira bölgenin sıcak temas alması ya da terlemesi, işlem sağlığına zarar verebilir.

Göz Altı Işık Dolgusu Fiyatı Nasıl Öğrenebilirim?

 

Göz altı dolgusu hakkında bilgi almak, aklınıza takılan soruları iletmek, kuşkularınızı iletmek ya da göz altı dolgusu fiyatı öğrenmek için ameliyatsız estetik alanında faaliyet gösteren doktorların web siteleri üzerinden uygulama hakkında bilgi alabilir ve fiyat sorabilirsiniz. Dilerseniz sorularınızı iletişim sayfalarındaki formları kullanarak hatta whatsapp üzerinden iletebilirsiniz.

Advertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir