Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Göz altı ışık dolgusu ile yanak bölgesi ve gözaltı arasındaki oluklar, çöküklükler ve alt göz kapağındaki torbalanmalar başarılı şekilde tedavi edilebilirken, göz altı morluklarında da ciddi oranda bir azalma sağlanır. Işık dolgusu, verildiği alan üzerinde homojen şekilde dağılarak etkisini göstermektedir. Pratik ve konforlu bir uygulamadır.

Uygulama Nelere Etki Eder?

  • Göz altı morlukları
  • Göz altı torbaları
  • Göz çevresi kırışıklıkları
  • Göz altı çökmeleri

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Uygulama öncesinde hastanın işleme tabi kalacağı bölgeye lokal anestezi uygulanarak hissizlik halinin oluşması sağlanır. İşlem yaklaşık olarak 15 ila 25 dakika arasında uygulanmakta ve bu süre işlem görecek bölgeye, bölgenin genişliğine ve hastanın cilt tipine göre değişiklik gösterebilmektedir. Seans sayıları da yine aynı şekilde aynı etmenler dolayısıyla değişiklik göstermekle birlikte seans sayıları büyük çoğunlukla 4-5 seans arasında değişmektedir. 4-5 hafta boyunca, haftada bir defaya mahsus olarak uygulama yapılması şeklinde ilerletilen bir süreç ile gerekli enjekte işlemleri kolaylıkla sağlanmış olur. İşlem yalnız kadınlarda değil, erkeklerde de uygulanabilir.

İşlem Sonrasında Neler Olur?

Uygulamanın ardından işlem gören bölgede bir kızarıklık meydana gelmesi çok doğal bir sonuçtur. Bu kızarıklık 4-5 saat içerisinde tamamen kaybolmakla birlikte vücuda hiçbir zarar veya geleceğe dönük bir hasar vermemektedir. İşlem gören bölgeye dokunulmaması, ovuşturulmaması ve hatta kaşındığı taktirde bile sert bir şekilde müdahale edilmemesi gerekmektedir. Uygulamadan sonraki ilk birkaç boyunca sıcak banyo, hamam ve sauna gibi aktivitelerden kesinlikle uzak durulması, güneşe doğrudan maruz kalınmaması ve hatta olası bir nemli hava durumunda terlemeyi önlemek adına serin bir ortamda pek fazla etkinlik yapmadan istirahat edilmesi gerekir. Tüm bunların haricinde uygulama sonrasındaki ilk bir ila iki gün boyunca kozmetik ürünler kullanılmamalı, duş alındığı taktirde de ılık su kullanımıyla birlikte saf ve pek fazla kimyasal ürün (kokulu vs.) içeren sabunlardan kaçınılmalıdır.

Göz Altı Işık Dolgusu Kalıcı mıdır?

Göz altı ışık dolgusu uygulamaları kalıcılık göstermemekle birlikte hastanın cilt tipine göre de değişen bir etki süresi vardır. Bu süre ortalama olarak 7-8 aydır. İşlemin belirli bir aralıkta tekrarlanması ile bu sürenin uzatılması mümkündür.

Göz Altı Işık Dolgusu Yaptırmadan Önce Dikkat

Göz altı ışık dolgusu uygulaması son derece basit ve konforlu bir uygulama olmakla birlikte kullanılan malzemeler bakımından uygulayıcıya büyük bir dikkat gereksinimi sunmaktadır. Dolgu malzemelerinin hastaya uygun olarak seçilmesi ve bu malzemenin hangi oranda kullanılacağı konusunda doktorun oldukça dikkatli olması gerekir. Bu yüzden ameliyatsız estetik ve medikal estetik uygulamalar konusunda deneyimli bir doktora muayene olmadan bu işlemler yapılmamalıdır.

Adrvertorial

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir