Hacı adayları Arafat'ta

Hacı adayları Arafat'ta

Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’da bulunan hacı adayları Arafat’a ulaştı.

Aralarında Türklerin de bulunduğu hacı adayları dün saat 16.30’dan itibaren kafileler halinde Mekke’ye 25 kilometre mesafedeki Arafat’a hareket etti. Hacı adaylarını taşıyan araçların çoğu Arafat’a intikal etti.

Kafile başkanları eşliğinde konaklayacakları bölgelere yönlendirilen hacı adayları, geceyi klimalı çadırlarda geçirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş “Vakfe duası” yapacak

Bugün öğle ve ikindi namazlarının birleştirilerek (Cem-i takdim) kılınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Vakfe duası yapacak. Hacı adayları Arafat’ta vakitlerini Kur’an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak ve dua ederek geçiriyor.

Akşam saatlerinde Arafat’tan ayrılacak hacı adayları, daha sonra Müzdelife’ye geçecek. Burada akşam ve yatsı namazlarını yatsı vaktinde birleştirerek “Cem-i tehir” yapacak hacı adayları, Müzdelife vakfesini yapacak.

Müzdelife’de şeytana atılacak taşları toplayacak hacı adayları, daha sonra Mina’daki “Cemerat” bölgesine hareket edecek. Kurban Bayramı’nın birinci günü hacı adayları, “Büyük şeytana” yedi taş atacak.

Hacı adayları şeytan taşlama, kurban kesimi ve tıraş olmalarının ardından ihramdan çıkacaklar. İlk fırsatta farz olan ziyaret tavafı ve haccın sa’yını ifa edecek. Böylece hac farizasını tamamlamış olacaklar.

Hacılar, bayramın ikinci ve üçüncü günü yine aynı bölgede sırasıyla “küçük, orta ve büyük” şeytana 7’şer taş atacak.

Hacılardan, daha önce gitmeyenler Medine’ye giderek ibadet ve ziyaretlerini burada sürdürecek. Mekke’den ayrılacak olan hacılar ise yapacakları veda tavafı ile Kabe’ye ve şehre veda edecek.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir