Hatay’da 17 bin 400 konteynere 65 bin 255 depremzede yerleÅŸtirildi

Hatay'da 17 bin 400 konteynere 65 bin 255 depremzede yerleÅŸtirildi

Hatay'da 17 bin 400 konteynere 65 bin 255 depremzede yerleÅŸtirildi

KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat’taki depremlerin ardından kurulumu tamamlanan 17 bin 400 konteyner 65 bin 255 vatandaşın kullanımına sunuldu.

Hatay Vali Vekili OÄŸuzhan Bingöl, KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat’taki depremlerin ardından bugüne kadar Hatay’da 175 bölgede 54 bin konteyner inÅŸasının devam ettiÄŸini, bunlardan kurulumu tamamlanan 17 bin 400 konteynerin 65 bin 255 vatandaşın kullanımına sunulduÄŸunu söyledi.

Bingöl, Hatay’da görevlendirilen Kütahya Valisi Ali Çelik, Edirne Valisi Hüseyin KürÅŸat Kırbıyık, merkez valileri Osman Kaymak ve Aykut Pekmez ile AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gazetecilere açıklama yaptı.

Bingöl, 6 Åžubat’ta Anadolu coÄŸrafyasının tarihin en büyük ve yıkıcı depremlerinden birini yaÅŸadığını belirtti.

Depremde hayatını kaybeden vatandaÅŸlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabırlar dileyen Bingöl, “Depremi en yıkıcı etkisiyle birlikte yaÅŸadığımız gazi Hataylı hemÅŸerilerimize göstermiÅŸ oldukları gayret ve fedakarlıklardan dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Bingöl, depremin yaÅŸandığı ilk andan itibaren devletin ve bütün vatandaÅŸların “asrın felaketi”ni göğüslemek için olaÄŸanüstü bir çaba sarfettiÄŸini dile getirdi.

Depremden başta Antakya, Defne, Kırıkhan, Samandağ ve Hassa olmak üzere bütün ilçelerin etkilendiğini belirten Bingöl, şöyle konuştu:

“İlimiz genelinde konutların yüzde 36’sı, ticarethanelerin yüzde 45’i kullanılamaz hale gelmiÅŸtir. İl merkezinde ise bu oran yüzde 63’e çıkmaktadır. Bu yapı stoku içinde yer alan yıkık ve acil yıkılması gereken yapıların tamamı temizlenmiÅŸtir. Ağır hasarlı binalarımızın ise yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları yoÄŸun bir ÅŸekilde devam etmektedir. Ayrıca enkaz döküm sahalarındaki ayrıştırma iÅŸlemleri de sürmektedir. Depremden bugüne ilimizde toplam 175 farklı bölgede 54 bin konteyner inÅŸası devam etmekte olup, bunlardan kurulumu tamamlanan 17 bin 400 adet konteyner 65 bin 255 vatandaşımızın kullanımına sunulmuÅŸtur. Önümüzdeki bir haftalık dilim içinde de ilave 8 bin konteyner depremzedelerimizin hizmetine sunulacaktır. Tüm konteynerlerimiz de çok kısa süre içinde kurulumu tamamlanarak vatandaÅŸlarımızın kullanımına sunulacaktır.”

Hava sıcaklıklarının artmasıyla ortaya çıkan klima ihtiyacının da giderilmeye başlandığını dile getiren Bingöl, kısa sürede tüm konteynerlerde klima ihtiyacının giderileceğini ifade etti.

Esnafın geçici iÅŸ yeri taleplerinin çok hızlı ÅŸekilde karşılandığını vurgulayan Bingöl, yapımına baÅŸlanan 3 bin 880 iÅŸ yerinden 1453’ünün sahiplerine teslim edildiÄŸini söyledi.

Hatay’da 883 bin 992 kiÅŸi oy kullandı

Hatay’da bulunan 1 milyon 62 bin 886 seçmenden 883 bin 992’sinin anayasal hakkını kullanarak sandığa gittiÄŸini ve oyunu kullandığını belirten Bingöl, oy verme sürecinde seçmenlerin barınma, beslenme ve tahliye iÅŸlemlerinin baÅŸarılı bir ÅŸekilde yürütüldüğünü kaydetti.

Bingöl, aynı uygulamanın 28 Mayıs’taki CumhurbaÅŸkanlığı ikinci tur seçiminde de yapılacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir