“Her öğrenci kendi okulunda LGS’ye girecek”

Her öğrenci kendi okulunda LGS'ye girecek

Her öğrenci kendi okulunda LGS'ye girecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bu sene her öğrenci, ister resmi, ister özel okul öğrencisi olsun, kendi okulunda LGS’ye girecek.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri altında yapılacak LGS kapsamındaki merkeze sınava ilişkin önlemleri anlattı, soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile çocukların sağlığı için en garantili durumun ne olduğu üzerinde durduklarını, bu tartışma sonucunda sınavın 20 Haziran’a ertelenmesinin daha sağlıklı olacağının ortaya çıktığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak sorumluluk alanlarında olan sınavın bu sene nasıl yapılacağının koronavirüs nedeniyle başka bir anlam taşıdığını dile getiren Selçuk, şöyle devam etti:

“Sınıf içinde sosyal mesafe ne demek, bu konuda bilim insanlarıyla çalışmalar yaptık, bazı senaryolar ortaya çıktı. Bu senaryolarımızın yanı sıra ayrıca bu senaryoları Bilim Kurulu ile de konuşup tartışmak gerekiyor. Yani diyelim ki 50 metrekarelik bir sınıfta kaç öğrenci olurun hesabı yapılıyor. Farklı senaryolarda şunu gördük ki, kendi okullarımız, sıralarımız fazlasıyla yeterli bu konuda. Hiçbir endişemiz yok. Bu sene asıl önemli olan şuydu, LGS tarihinde ilk defa yapıyoruz, her öğrencimiz kendi okulunda sınava giriyor, ister resmi, ister özel okul olsun, kendi okulunda sınava girecek. Öğrencilerimizin başka okula giderek tedirgin olmaları, velilerin adres bulma konusundaki endişeleri söz konusu olmasın diye, böyle bir ortamda rahatlatmak için bunu yaptık.”

Yaklaşık 400 bin öğretmen görevlendirilecek

“Bütün problemlere ya da konulara çocuğun yararı açısından bakıyoruz”

“Bu süreç içinde kendilerine daha çok destek gelecek”

“Sorumluluk sınavlarını geçmek kaydıyla o sorumluluktan kurtulmuş olacaklar”

“Okullarımızı 1 Haziran’da açmak istiyoruz”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir