İçişleri Bakanı Soylu’dan “Hatay’da su sıkıntısı” iddialarına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Soylu'dan Hatay'da su sıkıntısı iddialarına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Soylu'dan Hatay'da su sıkıntısı iddialarına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’da su sıkıntısı olduğu iddialarına ilişkin “İlk günden itibaren stoklarımızda su bulunuyor ve her geçen gün artıyor.” ifadelerini kullandı.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Hatay’dayız. Dün akşamdan itibaren organize bir şekilde malum sosyal medya kullanıcıları, ‘Su ihtiyacı var.’ diyerek spekülasyon yapıyor. İlk günden itibaren stoklarımızda su bulunuyor ve her geçen gün artıyor. Depremzedelerimize de sürekli dağıtıyoruz. Buna rağmen deprem bölgesini ‘Unutmadık’ demek için yalan üreten hesaplarla ilgili gerekli suç duyuruları yapılmakta ve Emniyet Siber Daire Başkanlığımız tarafından konu hassasiyetle takip edilmektedir.”

Jandarma ve POLSAN deprem bölgesine 1000’er tır daha su gönderecek

Jandarma Genel Komutanlığı ve Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın (POLSAN), deprem bölgesine 1000’er tır daha su göndereceği bildirildi.

Jandarma ve POLSAN deprem bölgesine 1000'er tır daha su gönderecek

Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamada, depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgeye JAVSU sevkiyatının aralıksız devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, afetin 4’üncü haftasında da 1000 tır JAVSU’nun bölgeye sevkine başlandığı bilgisi verildi.

POLSAN’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Depremin ilk gününden itibaren, Elmacık Su olarak bölgeye su sevkiyatımız devam etmekte olup, 1000 tır su daha deprem bölgesine göndermeye devam ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş Valiliği: İçme suyu olarak stokumuz yeterli düzeyde mevcuttur

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamda, “İçme suyu olarak stokumuz yeterli düzeyde mevcuttur. İlimizde içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaraş Valiliği: İçme suyu olarak stokumuz yeterli düzeyde mevcuttur

Kahramanmaraş Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, kentte içme suyu bulunmadığına ilişkin sosyal medyada oluşturulmaya çalışılan gündemin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, “İçme suyu olarak stokumuz yeterli düzeyde mevcuttur. İlimizde içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyacına binaen içme suyu düzenli bir şekilde istenilen yerlere sevk edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir