İçişleri Bakanlığı: 5 terörist ikna yoluyla teslim oldu

İçişleri Bakanlığı 5 terörist ikna yoluyla teslim oldu

İçişleri Bakanlığı 5 terörist ikna yoluyla teslim oldu

İçiÅŸleri Bakanlığı, 1’i aşırı sol, 4’ü PKK/KCK’lı 5 terör örgütü mensubunun ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olduÄŸunu bildirdi.

İçiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İçiÅŸleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışmaları neticesinde 1’i aşırı sol, 4’ü PKK/KCK’lı olmak üzere 5 terör örgütü mensubu, Türkiye’ye giriÅŸ yaparak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olan örgüt mensuplarının 1993 ve 2015 yılları arasında terör örgütlerine katıldıkları, Suriye ve Irak’ta faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Açıklamada, “2021 yılı içerisinde PKK/KCK terör örgütünden sadece ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 14’e yükselirken, sol terör örgütlerinden ise bu yılın ilk teslim olması gerçekleÅŸti.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir