İçiÅŸleri Bakanlığı: Deprem sonrası 2’si 4 üzeri olmak üzere 90 artçı deprem meydana gelmiÅŸtir

İçişleri Bakanlığı Deprem sonrası 2'si 4 üzeri olmak üzere 90 artçı deprem meydana gelmiştir

İçişleri Bakanlığı Deprem sonrası 2'si 4 üzeri olmak üzere 90 artçı deprem meydana gelmiştir

İçiÅŸleri Bakanlığı, merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan depremin ardından ikisi 4 büyüklüğü üzerinde 90 artçı yaÅŸandığını bildirdi.

İçiÅŸleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından ikisi 4 üzeri 90 artçı deprem meydana geldiÄŸi ifade edildi.

Açıklamada, Bingöl’de 17 kiÅŸinin depremden etkilendiÄŸi, 1 güvenlik korucusunun ÅŸehit olduÄŸu, Erzurum’da 4 kiÅŸinin etkilendiÄŸi, tedavisi tamamlanan 3 kiÅŸinin taburcu edildiÄŸi, 18 kiÅŸinin tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

Hasarın yoğunlaştığı Dinarbey, Elmalı, Kaynarpınar köylerinde enkaz altında vatandaş bulunmadığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Ekiplerimiz tarafından tarama çalışmaları devam etmektedir. Bingöl İl merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanma olayı meydana gelmemiÅŸtir. Yedisu ilçesinde Elmalı, Kaynarpınar ve Dinarbey köylerinde 8 vatandaşımız göçük altından çıkarılarak hastaneye sevk edilmiÅŸtir. Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma karakoluna ait gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonrası 1 güvenlik korucusu yaralanmış, 1 güvenlik korucusu ÅŸehit olmuÅŸtur. Kaynarpınar köyünde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk ambulansla hastaneye sevk edilmiÅŸtir.”

Erzurum’un Çat ilçesinde deprem nedeniyle Söbeçayır Mahallesi Dorabi mezrasında hafif yaralanan 4 kiÅŸinin hastaneye sevk edildiÄŸi, 9 ahır ve 12 evde hasar meydana geldiÄŸi aktarılan açıklamada, “Hınıs ve Varto’da herhangi bir hasar olmadığı bilgisi alınmıştır. Bingöl İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiÅŸtir. Bölgeye toplam 94 araç ile 801 personel sevk edilmiÅŸtir.” ifadesine yer verildi.

Çevre iller teyakkuz halinde

Deprem bölgesine mobil koordinasyon tırı, 20 ambulans, 12 UMKE aracı, mobil komuta aracı, acil müdahale ünitesi ve lojistik araç sevk edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Siirt, Mardin, Batman, AÄŸrı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri teyakkuza geçirilmiÅŸtir. Genelkurmay BaÅŸkanlığına ait 2 uçak ile Jandarma Genel Komutanlığına ait 2 helikopter teyakkuzda bekletilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından emniyet tedbirleri, çadır kurma ve yardım faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2 tabur (487 personel) görevlendirildi. MuÅŸ, Adıyaman ve Åžanlıurfa illeri taranmış olup herhangi bir olumsuz durumun olmadığı bildirilmiÅŸtir. Enerji Bakanlığından alınan bilgilere göre herhangi bir enerji kesintisi olmamıştır. UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgilere göre Türk Telekomun sabit ÅŸebekesinde ve servislerinde herhangi bir olumsuz durum veya kesinti bulunmamaktadır. 7 mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiÅŸtir.”

Açıklamada, barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla Bingöl’e 1242 çadır, 3248 yatak, 3300 battaniye, 3300 yastık çarÅŸaf seti ile 2052 mutfak seti sevk edildiÄŸi aktarıldı.

Erzurum’un Çat ilçesine 240 çadır, 105 battaniye gönderildiÄŸi belirtilen açıklamada, “Türk Kızılay tarafından 3 bin kiÅŸilik sıcak yemek, 150 çadır, 1500 battaniye, 292 yatak, 6 genel maksat çadırı ile 65 personel ve 20 araç olay bölgesine sevk edilmiÅŸtir. Psikososyal destek çalışmaları kapsamında Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden 16 personel olay bölgesine sevk edilmiÅŸtir. GeliÅŸmeler takip edilmektedir.” denildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir