İklim aktivisti Thunberg’in Filistin yanlısı söylemleri, Almanya’da eleÅŸtiri konusu oldu

İklim aktivisti Thunberg'in Filistin yanlısı söylemleri, Almanya'da eleştiri konusu oldu

İklim aktivisti Thunberg'in Filistin yanlısı söylemleri, Almanya'da eleştiri konusu oldu

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in, İsrail’in Gazze saldırılarında Filistin’e destek vermesi Almanya’da yoÄŸun eleÅŸtiri aldı.

YeÅŸiller Partisi EÅŸ BaÅŸkanı Ricarda Lang, Thunberg’in sözlerini “kesinlikle uygunsuz” olarak nitelendirirken, Alman-İsrail DerneÄŸi (DIG) BaÅŸkanı Volker Beck, Amsterdam’daki iklim gösterisinde sarf ettiÄŸi sözlerini Thunberg’in “iklim aktivisti olarak sonu” ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.

Alman medyasında da Thunberg’i sert eleÅŸtiren yazılar çıktı.

Sol eÄŸilimli gazete Tageszeitung (taz), Thunberg’in fotoÄŸrafının üzerine “İstenmeyen kiÅŸi mi?” baÅŸlığını kullandığı haberinde, “Thunberg konumlanışıyla iklim hareketinin gerçek potansiyelini kullanmak yerine hareketin içine kama sokuyor.” ifadesine yer verdi.

Focus online’da yer alan haberde, Thunberg’in ÅŸimdi de kıyamete antisemitizmi eklediÄŸi belirtilerek, bunun da artık uluslararası iklim hareketi adına güvenilirlik iddiasında bulunamayacağı anlamına geldiÄŸi kaydedildi. Haberde, bir ikonun kendini yok ettiÄŸi ileri sürüldü.

Frankfurter Rundschau gazetesi de “Fridays for Future” adlı küresel iklim hareketinin öncüsü olarak Thunberg’in kabul edilemez bir tutum sergilediÄŸi ifade edildi.

Thunberg’in, Filistin yanlısı çıkışlarıyla iklim konularındaki güvenilirliÄŸini de bir kenara bıraktığı deÄŸerlendirmesine yer verildi.

Tagesspiegel gazetesindeki haberde de Greta Thunberg’in artık “tam zamanlı bir İsrail düşmanı haline geldiÄŸi” ve Filistin yanlısı görüntüsüyle öfkelendirdiÄŸi yorumunda bulunuldu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir