“İklim deÄŸiÅŸikliÄŸiyle beraber bütün çalışmaları gözden geçirmek lazım”

İklim değişikliğiyle beraber bütün çalışmaları gözden geçirmek lazım

İklim değişikliğiyle beraber bütün çalışmaları gözden geçirmek lazım

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, 2-3 Åžubat’taki kuvvetli yağışla oluÅŸan selde dükkanları zarar gören esnafı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında geldiği Konak ilçesindeki Güzelyalı Semti sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

KılıçdaroÄŸlu’nun sohbet ettiÄŸi esnaflardan Saadet Körbulak, kent altyapısını eleÅŸtirerek ÅŸunları söyledi:

“Altyapı İzmir’de gerçekten bitik. Bir vatandaÅŸ ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin. Sadece bir benim canım yanmadı. 2 hafta önce KarabaÄŸlar’da can yandı. Åžimdi burada esnaflarla birlikte canımız yandı. Lütfen altyapıya ağırlık verin. Bu altyapının İzmir’de düzelmesi gerekiyor. Zararımın karşılanmasını istiyorum.”

KılıçdaroÄŸlu, maddi kaybın giderileceÄŸini belirterek “Bir yılda yaÄŸması gereken yaÄŸmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları yapılmış. Bütün esnafın zararları ve var olan sorunları çözülecek, maddi kayıpları giderilecek. Ön tespitler yapıldı.” dedi.

Körbulak, iÅŸ için çok sık yurt dışına gidip geldiÄŸini, deniz seviyesinin altındaki Hollanda gibi ülkelerde bu sorunun yaÅŸanmadığını belirtmesi üzerine KılıçdaroÄŸlu, “Hollanda’nın koÅŸullara göre altyapı yapılıyor. Burada ise Türkiye koÅŸullarına göre altyapı yapılıyor ama olaÄŸanüstü, afet boyunda olan yaÄŸmur yağınca tabii bunlar çıkıyor ortaya. İklim deÄŸiÅŸikliÄŸiyle beraber yeniden bütün çalışmaları gözden geçirmek lazım. Tek İzmir için deÄŸil Türkiye için.” dedi.

KılıçdaroÄŸlu’nun ziyaret ettiÄŸi bir kuaför, sel basan dükkanının büyük zarar gördüğünü, zararlarının bir an önce karşılanmasını istedi.

Bir mahalle sakini ise MithatpaÅŸa Caddesi’nde bulunan bir kapıcı dairesinin sel nedeniyle zarar gördüğünü ama itfaiye ekipleri tarafından hasar tespitinin yapılmadığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaret kapsamında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirirken, kendisine bir fırında boyoz ikram edildi.

Üçkuyular Vapur İskelesi’nden UÄŸur Mumcu arabalı vapuruyla Karşıyaka’ya geçen KılıçdaroÄŸlu, daha sonra ÇiÄŸli Tramvayı’nın temel atma törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı İzmir ziyareti kapsamında yapımı devam eden Narlıdere-Fahrettin Altay Metro inşaatında incelemelerde bulundu. Ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir