Influencer Nedir

Influencer Nedir

Sosyal medya influencerları yolu ile influencer marketing, reklamcılık alanındaki devasa büyümeye ulaşmıştır. Küresel ve yerel markaları içeren markalar, markalarının, ürünlerinin ve hizmetlerinin reklamları için sosyal medya influencerları ile işbirliği yapar çünkü sosyal medya influencerları, yaptıkları sunumlar, öneriler ve övgüler yolu ile tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını belirli markalara yönlendirebilir. Influencer Marketing Turkiye son 5 yılda büyük bir ivme kazanarak diğer ülkeler gibi dijital ortamda yoluna devam etmektedir. Influencerlar Türkiye’de hızla yükselmektedir.

Influencer nedir? sorusu ise niş veya endüstrinizde hedef kitlenizin üzerinde hareket eden kişi şeklinde cevap verilebilir. Influencerlar, belirli bir konuda uzmanlaşmış bilgi, yetki veya kavrayışa sahiptir. Bir niş içinde önceden var olmaları, onları güvenilirlik arayışı içinde olan markalar için kullanışlı bir fırlatma rampası haline getirir. 2017 yılında influencer marketing yapan pazarlamacıların % 85’i ve% 92’si kampanyalarının etkilidir. Influencer kişi, şirketlere, başka bir kişinin itibarının arkasında marka otoritesi oluşturan bir reklam biçimi olan “influencer marketing” yardımcı olur.

Influencer marketing uzun bir geçmişe sahiptir. Başlangıçta şirketler, ürünlerini televizyon ve radyo reklamlarıyla satmaya yardımcı olmak için ünlüler ve sporcular gibi zorlayıcı rakamlar kullandılar. Sosyal medyanın yükselişi, diğer etkileyicilerin daha popüler olmasını sağladı. Bugün, influencer nedir? sorusuna verilebilecek bir başka cevapta aşağıdaki kategorilerde bulunan influencer çeşitleridir:

 

  • Ünlüler: Sanatçılar, sporcular ve popüler kültür yıldızları.
  • Sektör uzmanları ve düşünce liderleri
  • Mikro influencer: Sosyal medya üzerinde etkisi olan bireyler
  • Blogcular ve içerik oluşturucular

 

Günümüzde influencer pazarlamasının büyük kısmı sosyal medyada gerçekleşmektedir. Mikro etkiler ve blogcular, büyüyen markalar için anında güvenilirliğe erişmenin daha uygun maliyetli bir yoludur. Aynı zamanda ivmesi hızla yükselen bir başka platform da Twitch ve Youtube’dur. Oyuncular da büyük ses getiren influencerlar olmaya devam etmektedirler.

Marka analizleri yaparak influencer’ların performans verilerini sunan ve marka ve influencerlar’ın işbirliği yapmasını sağlayan kuruluşlar Influencer Marketing analizini her yıl yayınlamaktadır. Influencer marketing Turkiye, etkileşim, etkileşim oranı ve kümulatif etkileşim üzerinden influencer başarısına göre oluşturulan analiz, etki gücü skor sıralaması ve etkileşim oranına göre en başarılı influencer’ları öne çıkarıyor.

 

Detaylı bilgi için; https://www.tipeffect.com/tr/influencer-ne-demek-influencer-nedir/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir