Ä°ran Devrim Muhafızları: ABD’den daha sert bir intikam alacağız

İran Devrim Muhafızları ABD'den daha sert bir intikam alacağız

İran Devrim Muhafızları ABD'den daha sert bir intikam alacağız

Ä°ran Genelkurmay BaÅŸkanlığı Güvenlik Dairesi BaÅŸkanı Iraki, Irak’ta Ayn el-Esed’deki ABD üslerine dün düzenledikleri füze saldırısına atıfta bulunarak, “yakın gelecekte (ABD’den) daha sert bir intikam” alacaklarını söyledi.

Tasnim Haber Ajansı’na göre, Ä°sfahan’ın Erdistan ilçesinde konuÅŸan Ä°ran Genelkurmay BaÅŸkanlığı Güvenlik Dairesi BaÅŸkanı Abdullah Iraki, “Devrim Muhafızları Ordusu, lider Ayetullah Ali Hamaney’in pazılarından biridir ve yakın gelecekte düşmandan (ABD) daha sert bir intikam alacaktır.” dedi.

“Failler, CIA ve Mossad”

Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi de, Kasım Süleymani’ye düzenlenen saldırının “CIA ve Mossad iÅŸ birliÄŸiyle” gerçekleÅŸtiÄŸini belirtti.

Tebriz’deki AÅŸura Devrim Muhafızları Kışlası’ndaki konuÅŸmasında Safevi, “Uluslararası terör istihbarat ÅŸebekeleri CIA ve Mossad, yanlış bir hesap yaparak bu cinayeti gerçekleÅŸtirdiler.” ifadesini kullandı.

Süleymani’nin öldürülmesi ve Ayn el-Esed üssüne saldırı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve HaÅŸdi Åžabi BaÅŸkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, 3 Ocak sabahı BaÄŸdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve Ä°ranlı subayların yanı sıra Mühendis’in de aralarında bulunduÄŸu 5’i Iraklı, toplam 10 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Hamaney, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, ABD’den intikam alınacağını söylemiÅŸti.

Devrim Muhafızları, Süleymani’nin öldürülmesinin üzerinden 5 gün geçtikten sonra, dün Ayn el-Esed’deki ABD üslerine düzenledikleri saldırıda 80 ABD askerinin öldüğünü öne sürmüş, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ise saldırıda ölü ve yaralı olmadığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir