İran lideri Hamaney: ABD’nin bölgedeki varlığı son bulmalıdır

İran lideri Hamaney ABD'nin bölgedeki varlığı son bulmalıdır

İran lideri Hamaney ABD'nin bölgedeki varlığı son bulmalıdır

İran lideri Ali Hamaney, Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırılara iliÅŸkin “Bu yeterli deÄŸildir. ABD’nin bu bölgedeki varlığı son bulmalıdır.” dedi.

İran lideri Ali Hamaney, İran devlet televizyonuna göre, Tahran’daki konuÅŸmasında, “Gece bunlara bir tokat atıldı ama bu yeterli deÄŸildir. ABD’nin bu bölgedeki varlığı son bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

KonuÅŸmasında Irak’ın baÅŸkenti BaÄŸdat’ta ABD tarafından öldürülen General Kasım Süleymani’den övgüyle söz eden Hamaney, ÅŸunları kaydetti:

“Halkın görevi düşmanı doÄŸru tanımaktır. ABD, Siyonistler ve dünya emperyalizmi İran’ın düşmanlarıdırlar. Irak Meclisi’nin ABD’yi ülkeden çıkartma kararını memnuniyetle karşılıyoruz.”

Hamaney ayrıca geçen kasım ayında, benzin zammı sonrası yaşanan olayların düşmanların planı olduğunu ve bu tür girişimlere karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir