İsrail basınına göre, Netanyahu ile Blinken görüşmesi gergin geçti
İsrail basınına göre, Netanyahu ile Blinken görüşmesi gergin geçti
İsrail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD DışiÅŸleri Bakanı Antony Blinken’ın görüşmesinin “gergin geçtiÄŸi” ve iki ülkenin “savaÅŸ konusundaki görüş ayrılığının derinleÅŸtiÄŸi” belirtildi.
İsrail’in Kanal 12 televizyonunun haberinde, İsrail BaÅŸbakanlığı tarafından görüşme sonrası yapılması beklenen yazılı açıklamanın hala yayınlanmadığı ve bu durumun iki taraf arasındaki ihtilaflara iÅŸaret ettiÄŸi ifade edildi.
ABD ve İsrail arasında “savaÅŸ konusunda görüş ayrılığının derinleÅŸtiÄŸi” vurgulanan haberde, “Washington’un sabrı tükeniyor” ifadelerine yer verildi.
Haberde, Netanyahu’nun ABD DışiÅŸleri Bakanı Blinken’ın basın toplantısında yer almayacağı öne sürüldü.
ABD DışiÅŸleri Bakanı Blinken, Türkiye ve Yunanistan’ın ardından bölge turu kapsamında sırayla Ürdün, Katar ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ardından Suudi Arabistan’a geçmiÅŸti. Dün İsrail’e gelen Blinken, İsrail CumhurbaÅŸkanı Isaac Herzog, BaÅŸbakan Netanyahu, DışiÅŸleri Bakanı Israel Katz ve savaÅŸ kabinesi üyeleriyle bir araya geldi.
Blinken’ın yarın da devam edecek ziyareti kapsamında İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ve ana muhalefet lideri Yair Lapid ile görüşmesi bekleniyor.
Gazze savaşının baÅŸladığı 7 Ekim’den bu yana, 5. Orta DoÄŸu turuna çıkan Blinken’ın Tel Aviv’in ardından yarın Batı Åžeria’da Filistinli yetkililerle görüştükten sonra Mısır’a geçmesi bekleniyor.
Kaynak: AA
