İsrail ordusu, Filistin Kızılayı’nın Han Yunus’taki merkezine saldırı düzenledi

İsrail ordusu, Filistin Kızılayı'nın Han Yunus'taki merkezine saldırı düzenledi

İsrail ordusu, Filistin Kızılayı'nın Han Yunus'taki merkezine saldırı düzenledi

İsrail ordusunun Gazze Åžeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Filistin Kızılayına ait merkezin üst katlarını topçu atışıyla hedef aldığı, saldırıda çok sayıda kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Dünyadan gelen ateÅŸkes çaÄŸrılarına ve bölgede derinleÅŸen insani krize raÄŸmen İsrail, Gazze Åžeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Gazze Åžeridi’nin kuzeyinin yanı sıra güneyindeki Han Yunus’a da kara saldırısı baÅŸlatan İsrail ordusu, bölgeye yönelik bombardımanlarına devam ediyor.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Han Yunus kentinde Filistin Kızılayına ait merkezin üst katlarına topçu atışıyla saldırı düzenlediği belirtildi.

Yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı merkezde, İsrail saldırısı nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

İsrail ordusu, daha önce “güvenli olduÄŸunu” iddia ettiÄŸi Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus’u bu ayın başında “savaÅŸ alanı” ilan etmiÅŸti.

Bu kararın ardından İsrail ordusu bölgeye yönelik hava saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırırken, kara birlikleriyle de Han Yunus’un bazı bölgelerini iÅŸgal etti.

İsrail ordusu Batı Åžeria’daki Nur Åžems Mülteci Kampı’na baskın düzenledi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bölgeye çok sayıda askeri araç ve buldozerle baskın düzenleyen İsrail askerleri, bir binanın çevresini kuÅŸatarak içinde bulunan bir daireyi “Energa” füzesiyle bombaladı.

Kampta Filistinlilere ait mülkleri yıkan İsrail güçleri, sokaklara ve altyapıya da zarar verdi.

İsrail güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında silahlı çatışma çıkarken, Nur Åžems Mülteci Kampı’nın birçok mahallesinde patlama sesleri duyuldu.

FHKC yöneticisi gözaltına alındı

Öte yandan, Filistin Halk KurtuluÅŸ Cephesi (FHKC) yöneticilerinden eski milletvekili Halide Cerrar, Batı Åžeria’nın El-Bire kentindeki evine düzenlenen baskınla İsrail güçlerince gözaltına alındı.

Cerrar, İsrail güçleri tarafından daha önce de defalarca gözaltına alınmıştı.

Yaşanan gelişmelere ilişkin İsrail makamlarından ise resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail ordusu, Batı Åžeria’daki Nur Åžems Mülteci Kampı’na sık sık baskınlar düzenleyerek yolları tahrip ediyor, su, telefon, kanalizasyon ve elektrik aÄŸlarına zarar veriyor.

Baskın gerçekleştirdiği bölgelerde meydanları ve anıtları da hiçbir neden göstermeden yıkan İsrail ordusu, ayrıca dükkanları, evleri ve araçları da kullanılamaz hale getiriyor.

İsrail ordusu: Son 24 saatte Gazze’de 100’den fazla yere hava saldırısı düzenledik

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’e ait savaÅŸ uçaklarının Gazze’de 100’den fazla yere saldırı düzenlediÄŸi bildirildi.

Vurulan yerlerin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait “hedefler” olduÄŸu iddia edildi.

Gazze’deki SaÄŸlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediÄŸi saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 20 bin 674’e ulaÅŸtı.

Saldırılarda öldürülenlerin en az 8 bin 200’ü çocuk, 6 bin 200’ünü de kadınlar oluÅŸturuyor. İsrail’in saldırılarında 54 bin 536 kiÅŸi de yaralandı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir