İsrail ordusunun Gazze’ye gece boyu düzenlediÄŸi saldırılarda 15 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda 15 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda 15 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Åžeridi’ne gece boyu düzenlediÄŸi saldırılarda en az 15 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusunun Gazze’nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Megazi Mülteci Kampı’na düzenlediÄŸi saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kiÅŸi öldü, çok sayıda kiÅŸi yaralandı.

İsrail topçu birlikleri Deyr el-Belah’ın doÄŸusundaki Ebu el-Icin bölgesinde bir evi vurdu, saÄŸlık ekipleri ÅŸu ana kadar 2 Filistinlinin cesedine ulaÅŸtı.

İsrail ordusunun Gazze Åžeridi’nin orta kesimlerindeki Bureyc Mülteci Kampı’nda Filistinli “Ed-Devli” ailesine ait evi hedef alması soncu 2 kiÅŸi öldü, birçok kiÅŸi de yaralandı.

İsrail ordusunun, Gazze kentinin güneydoÄŸusundaki Zeytun Mahallesi’nde Filistinli “Delul” ailesine ait evi bombalaması sonucu 7 Filistinli yaralandı. İsrail ordusu, topçu atışlarıyla kentteki Tel el-Heva ve Åžeyh Iclin mahallelerini hedef alırken Nusayrat Mülteci Kampı’nın doÄŸusunda 20. Cadde çevresinde silahlı insansız hava araçları ile saldırılar düzenledi.

Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) saldırıları durdurma kararına raÄŸmen İsrail ordusu Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde de çok sayıda sivil yerleÅŸim yerini bombaladı.

İsrail, topçu atışlarıyla da Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’un El-Karara bölgesinin doÄŸusunu hedef aldı.

Gazze’deki SaÄŸlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Åžeridi’ne düzenlediÄŸi saldırılarda en az 15 bin 328’i çocuk, 10 bin 171’i kadın olmak üzere 36 bin 550 Filistinlinin öldürüldüğünü, 82 bin 959 Filistinlinin yaralandığını bildirmiÅŸti.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA