İsrail Savunma Bakanı Gallant, İran’a saldıracakları tehdidini yineledi

İsrail Savunma Bakanı Gallant, İran'a saldıracakları tehdidini yineledi
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran’ın misilleme saldırısına yanıt verme tehdidini yineleyerek, İsrail’in “ölümcül, hassas ve ÅŸaşırtıcı” bir saldırı gerçekleÅŸtireceÄŸini savundu.
The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Gallant, İsrail ordusunun İstihbarat Direktörlüğü bünyesindeki Birim 9900’ü ziyaretinde İsrail’in İran’a olası saldırısına iliÅŸkin açıklamada bulundu.
Gallant, İsrail saldırdığında İran’ın “başına ne geldiÄŸini veya nasıl geldiÄŸini anlamayacağını” öne sürerek, saldırının “ölümcül, hassas ve özellikle ÅŸaşırtıcı” olacağı tehdidinde bulundu.
Tüm askeri komuta kademesinin İran’a saldırı konusuna odaklanmış durumda olduÄŸunu söyleyen Gallant, İran’ın geçen hafta düzenlediÄŸi saldırının “agresif” olduÄŸunu ancak hatalı oldukları için “baÅŸarısız” olduÄŸunu savundu.
İran, 1 Ekim’de İsrail’e füze saldırısında bulunmuÅŸtu. Tel Aviv yönetimi ise İran’ın bu saldırısına karşılık verileceÄŸini bildirmiÅŸti.
Kaynak: AA