Ä°srail’den Mescid-i Aksa Ä°mam Hatibi Åžeyh Ä°krime Sabri’ye bir ay seyahat yasağı
Ä°srail makamlarının, Mescid-i Aksa Ä°mam Hatibi Åžeyh Ä°krime Sabri’ye bir ay süresince seyahat yasağı getirdiÄŸi belirtildi.
Åžeyh Ä°krime Sabri‘nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail İçiÅŸleri Bakanı Aryeh Deri’nin talimatıyla, Sabri’nin bir ay boyunca seyahatten men edilmesine karar verildiÄŸi kaydedildi.
Ä°srail istihbaratının tebliÄŸ ettiÄŸi men kararının, bir ay sonunda uzatılabileceÄŸi ifade edildi. Kararın sebebine iliÅŸkin Ä°srail’den resmi açıklama yapılmadı.
Åžeyh Ä°krime Sabri, 9 Mart’ta Filistinlilere Ä°sra-Miraç Kandili münasebetiyle Harem-i Åžerif‘e gelme çaÄŸrısı yapmış, bundan bir gün sonra gözaltına alınmış ancak birkaç saat sonra serbest bırakılmıştı.
Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini de yürüten Şeyh Sabri, daha önce de İsrail güçlerince defalarca gözaltına alınmıştı.
Ä°srail makamları zaman zaman Sabri’ye Mescid-i Aksa’dan uzaklaÅŸtırma cezası da uyguluyor.
Kaynak: AA