İsrail’in Gazze Åžeridi’ne ateÅŸkese raÄŸmen saldırılarında can kaybı 72 bin 585’e yükseldi
İsrail'in Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılarında can kaybı 72 bin 585'e yükseldi
İsrail ordusunun Ekim 2023’ten bu yana Gazze Åžeridi’ne düzenlediÄŸi saldırılarda yaÅŸamını yitirenlerin sayısı 72 bin 568’e ulaÅŸtı.
İsrail ordusu, ateÅŸkese raÄŸmen Gazze Åžeridi’ne saldırılarını sürdürüyor.
Gazze’deki SaÄŸlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarında yaÅŸanan can kayıplarına iliÅŸkin son veriler paylaşıldı.
Son 48 saatte Gazze’deki hastanelere 17 ölü ve 32 yaralının getirildiÄŸi kaydedildi.
Gazze’de ateÅŸkesin yürürlüğe girdiÄŸi 10 Ekim 2025’ten bu yana İsrail’in saldırılarında 809 kiÅŸinin öldürüldüğü, 2 bin 267 kiÅŸinin yaralandığı, enkaz altından ise 761 kiÅŸinin cansız bedenine ulaşıldığı ifade edildi.
İsrail’in Ekim 2023’ten bu yana Gazze Åžeridi’ne düzenlediÄŸi saldırılarda toplam can kaybının 72 bin 585’e, yaralı sayısının da 172 bin 370’e yükseldiÄŸi bildirildi.
Gazze Åžeridi’nde enkaz altında hala binlerce cenazenin bulunduÄŸu belirtiliyor.
İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki saldırılarında 1 Filistinli öldü, 3 kiÅŸi yaralandı
AA muhabirine konuÅŸan tıbbi kaynak, İsrail ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Hucca bölgesinde bir Filistinliyi başından vurarak öldürdüğünü belirtti.
Kaynak, sağlık ekiplerinin hayatını kaybeden Filistinlinin cenazesini Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesine naklettiğini aktardı.
Tıbbi kaynak ve görgü tanıkları, daha sonra İsrail’e ait insansız hava aracının Cibaliya beldesindeki Ömeri Camisi yakınında toplanan sivilleri hedef aldığını söyledi.
Saldırıda aralarında bir çocuğun da bulunduğu 3 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.
İsrail ordusu, Gazze Åžeridi’nin güneyinde polisleri öldürdüğünü kabul etti
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, dün Gazze’nin güneyinde silahlı kiÅŸileri taşıdığı öne sürülen küçük bir aracın tespit edildiÄŸi kaydedildi.
Açıklamada, araç içindeki kiÅŸilerin Gazze’de görev yapan İsrail askerlerine saldırı planı yaptıkları iddia edildi.
Söz konusu silahlı kiÅŸilerin hava saldırısıyla hedef alınarak öldürüldüğü ve oluÅŸturdukları “doÄŸrudan tehdidin” bertaraf edildiÄŸi öne sürüldü.
İsrail ordusunun, dün Gazze’nin farklı bölgelerine düzenlediÄŸi saldırılarda 6’sı polis olmak üzere 13 Filistinli yaÅŸamını yitirmiÅŸti.
Gazze’deki İçiÅŸleri Bakanlığı, 10 Ekim 2025’te yürürlüğe giren ateÅŸkesten bu yana hayatını kaybeden polis sayısının 31’e yükseldiÄŸini duyurmuÅŸtu.
Kaynak: AA
