İsrail’in Gazze’ye düzenlediÄŸi saldırılarda öldürülenlerin sayısı 25 bin 700’e çıktı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısı 25 bin 700'e çıktı
İsrail ordusunun Gazze Åžeridi’ne aylardır sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 25 bin 700’e, yaralı sayısı 63 bin 740’a yükseldi.
Gazze’deki Filistin SaÄŸlık Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail’in Gazze Åžeridi’ne 110 gün önce baÅŸladığı ve yoÄŸun ÅŸekilde sürdürdüğü saldırılar hakkında bilgi verildi.
Son 24 saatte 210 Filistinlinin daha İsrail saldırılarında öldürüldüğü, 386 kişinin yaralandığı belirtildi.
İsrail güçlerinin son 24 saatte “24 katliam” gerçekleÅŸtirdiÄŸi ifade edildi.
Son saldırılarda abluka altındaki Gazze Åžeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 25 bin 700’e, yaralı sayısının ise 63 bin 740’a yükseldiÄŸi kaydedildi.
Saldırılar sonucu oluşan yıkımdan dolayı çok sayıda kişinin hâlâ enkaz altında olduğu vurgulanan açıklamada, sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk yaşadığı belirtildi.
İsrail ordusu, Han Yunus’ta yerinden edilmiÅŸ Filistinlilerin sığındığı BM’ye ait eÄŸitim merkezini vurdu
İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Åžeridi’nin Han Yunus kentinde on binden fazla sivilin sığındığı BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yakın DoÄŸu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait eÄŸitim merkezini vurduÄŸu bildirildi.

Bölgedeki kaynaklar, İsrail ordusunun, Han Yunus’ta UNRWA’ya ait eÄŸitim merkezi olan ve on binden fazla kiÅŸinin sığındığı yeri hedef aldığını belirtti.
Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarılırken, sosyal medyada saldırının ardından merkezde yaşananlara ilişkin görüntüler paylaşıldı.
“EÄŸitim merkezine giriÅŸ çıkışlar 2 gün engellendi”
UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, yerinden edilmiş on binden fazla Filistinlinin sığındığı eğitim merkezlerinin vurulduğunu doğruladı.
White, “Gazze Han Yunus’ta çatışmalar tırmanıyor. Yerinden edilmiÅŸ on binden fazla kiÅŸinin sığındığı eÄŸitim merkezi az önce vuruldu, binalarda yangın çıktı. Büyük kayıp var. EÄŸitim merkezine giriÅŸ çıkışlar 2 gün boyunca engellendi, insanlar mahsur kaldı.” ifadesini kullandı.
White’ın açıklamasında, saldırının kim tarafından yapıldığına deÄŸinilmemesi ise dikkati çekti.
Kaynak: AA