İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısı 25 bin 700’e çıktı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısı 25 bin 700'e çıktı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısı 25 bin 700'e çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne aylardır sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 25 bin 700’e, yaralı sayısı 63 bin 740’a yükseldi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail’in Gazze Şeridi’ne 110 gün önce başladığı ve yoğun şekilde sürdürdüğü saldırılar hakkında bilgi verildi.

Son 24 saatte 210 Filistinlinin daha İsrail saldırılarında öldürüldüğü, 386 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte “24 katliam” gerçekleştirdiği ifade edildi.

Son saldırılarda abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 25 bin 700’e, yaralı sayısının ise 63 bin 740’a yükseldiği kaydedildi.

Saldırılar sonucu oluşan yıkımdan dolayı çok sayıda kişinin hâlâ enkaz altında olduğu vurgulanan açıklamada, sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk yaşadığı belirtildi.

İsrail ordusu, Han Yunus’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı BM’ye ait eğitim merkezini vurdu

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin Han Yunus kentinde on binden fazla sivilin sığındığı Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait eğitim merkezini vurduğu bildirildi.

İsrail ordusu, Han Yunus'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı BM'ye ait eğitim merkezini vurdu

Bölgedeki kaynaklar, İsrail ordusunun, Han Yunus’ta UNRWA’ya ait eğitim merkezi olan ve on binden fazla kişinin sığındığı yeri hedef aldığını belirtti.

Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarılırken, sosyal medyada saldırının ardından merkezde yaşananlara ilişkin görüntüler paylaşıldı.

“Eğitim merkezine giriş çıkışlar 2 gün engellendi”

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, yerinden edilmiş on binden fazla Filistinlinin sığındığı eğitim merkezlerinin vurulduğunu doğruladı.

White, “Gazze Han Yunus’ta çatışmalar tırmanıyor. Yerinden edilmiş on binden fazla kişinin sığındığı eğitim merkezi az önce vuruldu, binalarda yangın çıktı. Büyük kayıp var. Eğitim merkezine giriş çıkışlar 2 gün boyunca engellendi, insanlar mahsur kaldı.” ifadesini kullandı.

White’ın açıklamasında, saldırının kim tarafından yapıldığına değinilmemesi ise dikkati çekti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir