İsrail’in Gazze’ye saldırılarında çoÄŸu çocuk en az 27 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında çoğu çocuk en az 27 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail’in Gazze Åžeridi’nin çeÅŸitli bölgelerinde evlere düzenlediÄŸi hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduÄŸu çok sayıda Filistinli yaÅŸamını yitirdi.
Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaÅŸ uçakları, Gazze Åžeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda bir evi hedef aldı. Saldırıda 2 Filistinli öldü, 12 kiÅŸi yaralandı.
İsrail ordusunun Bureyc ve Megazi mülteci kamplarına düzenlediği yoğun top saldırılarında çok sayıda kişi yaralandı.
İsrail savaÅŸ uçaklarının Gazze kentinin güneydoÄŸusundaki Ez-Zeytun Mahallesi’ne düzenlediÄŸi saldırıda da en az 8 Filistinli yaÅŸamını yitirdi.
SaÄŸlık ekipleri, Gazze Åžeridi’nin merkezindeki Nuseyrat kampında 2 gün önce İsrail savaÅŸ uçakları tarafından bombalanan evlerinin enkazından er-Rai ailesinden 3 çocuk ve annelerinin cansız bedenini çıkardı.
Gazze Åžeridi’nin güney, orta ve kuzey bölgelerine yönelik saldırılarda en az 13 Filistinli öldü
SaÄŸlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun Gazze Åžeridi’nin güney, orta ve kuzey bölgelerine yönelik saldırılarında en az 13 Filistinli öldü ve onlarca kiÅŸi yaralandı.
Sivil savunma ekipleri, Gazze kentindeki belediye binası çevresine düzenlenen saldırılarda, hayatını kaybeden 7 belediye çalışanının cenazelerini enkaz altından çıkardı.
Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.
Yine Gazze kentinin doÄŸusundaki Zeytun Mahallesi’ndeki Nedim bölgesine düzenlenen top atışları sonucu 1 Filistinli hayatını kaybetti, yaralananlar oldu. Aynı bölgede iki evin vurulması sonucu da can kayıpları yaÅŸandı.
Kente baÄŸlı Åžeyh Rıdvan ve Åžucaiyye mahalleleri ile Nasr Caddesi’ne yönelik saldırılarda da ölenler ve yaralananlar oldu.
Gazze Åžeridi’nin kuzeyinde ise İsrail’e ait insansız hava aracıyla gerçekleÅŸtirilen saldırıda 1 Filistinli yaÅŸamını yitirdi.
Gazze’nin orta kesimindeki Avde Hastanesi kaynakları da 3’ü çocuk, biri kadın 4 Filistinlinin ölü olarak hastaneye getirildiÄŸini aktardı.
Refah kentinde çatışmalar devam ediyor
Refah kentinin batısında İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor. İsrail ordusu, Åžabura Mülteci Kampı’ndaki evler ve alanlara saldırılar düzenledi.
Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları da kamptaki İsrail askeri araçlarını hedef aldıklarını duyurdu.
Gazze’deki SaÄŸlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Åžeridi’ne düzenlediÄŸi saldırılarda en az 15 bin 517’si çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 37 bin 431 Filistinlinin öldürüldüğünü, 85 bin 653 Filistinlinin yaralandığını bildirmiÅŸti.
Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
Kaynak: AA
