İsrailli esir: Hamas’tan deÄŸil İsrail’in bizi öldürebileceÄŸinden korktuk

İsrailli esir: Hamas'tan değil İsrail'in bizi öldürebileceğinden korktuk

İsrailli esir: Hamas'tan değil İsrail'in bizi öldürebileceğinden korktuk

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde bırakılan esirlerden biri, “Hamas’tan deÄŸil İsrail’in bizi öldürebileceÄŸinden korktuk. Sonra da ‘Hamas sizi öldürdü’ diyeceklerdi.” dedi.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde bırakılan esirlerden biri, halen Hamas’ın elinde tuttuÄŸu İsraillilerin hayatından endiÅŸelendiklerini belirterek, “Hamas’tan deÄŸil İsrail’in bizi öldürebileceÄŸinden korktuk. Sonra da ‘Hamas sizi öldürdü’ diyeceklerdi.” dedi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, serbest bırakılan İsrailli esirler, aileleriyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail savaş kabinesi üyeleriyle bir araya geldi.

Esirlik süresince yaşadıklarından söz eden İsrailliler, fiziksel ve psikolojik şiddete uğradıklarını anlattı.

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası anlaşması kapsamında serbest kalan İsrailli esirler, İsrail hükümetini eleştirdi.

Esirlerden biri, İsrail’in Gazze’yi bombalamasına iliÅŸkin, “Dışarıda ne olduÄŸuna dair hiçbir fikrimiz yok gibi hissettik. İstihbarat olduÄŸunu iddia ediyorsunuz ama gerçek ÅŸu ki biz bombalandık.” ifadesini kullandı.

Serbest bırakılan esirlerden halen eÅŸi Hamas’ın elinde olan bir kadın, İsrail’in Hamas tünellerini su altında bırakmayı düşünmesine dair, “Tünellere götürülmüştü ve siz tünelleri deniz suyuyla doldurmaktan bahsediyorsunuz. Esirler yerine politikayı önceliyorsunuz.” diye konuÅŸtu.

“Esirlerin nerede olduÄŸuna dair hiçbir fikriniz yok”

DiÄŸer bir esir de İsrail’in Gazze’yi devamlı bombalamasından dolayı halen esir tutulan İsraillilerin hayatları hakkında endiÅŸelendiklerini vurgulayarak, “Televizyonda gördüğüm beni daha çok korkutuyor. (İsrail) Bombalamalarını görüyorum ve esirlerin nerede olduÄŸuna dair hiçbir fikriniz yok. Patlayıcılarla çevrili bir evdeydim. Tünellerde uyuduk ve Hamas’tan deÄŸil, İsrail’in bizi öldürebileceÄŸinden korktuk. Sonra da ‘Hamas sizi öldürdü’ diyeceklerdi.” dedi.

Esirlerden bir diğeri de onlar için hiçbir şey yapılmadığını hissettiklerini belirterek, saklandıkları yerin bombalandığını, yaralıyken kaçmak zorunda olduklarını ve bir helikopterin onlara ateş ettiğini anlattı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir