Ä°stanbul Havalimanı’nın günlük uçuÅŸ ve yolcu sayısında “UEFA Åžampiyonlar Ligi” rekoru
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce, UEFA Åžampiyonlar Ligi Finali nedeniyle Ä°GA Ä°stanbul Havalimanı’nın dün 1594 iniÅŸ-kalkış ile tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdığı bildirildi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından, İGA İstanbul Havalimanı iniş-kalkış rakamlarına ilişkin paylaşım yapıldı.
UEFA Åžampiyonlar Ligi Finali nedeniyle, Ä°GA Istanbul Airport’un dün 1594 iniÅŸ-kalkış ile tüm zamanların hava trafik rekorunu kırdığı belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
“Türk taşıyıcılarımız, Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla düzenledikleri ek tarifeli ve charter seferler ile söz konusu trafikte önemli bir yer tuttu.”
Ä°stanbul Havalimanı’na dünyanın farklı ülkelerinden yolcu taşındı
UEFA Åžampiyonlar Ligi final maçı dolayısıyla uçaklarla gelen Inter ve Manchester City taraftarları Ä°stanbul Havalimanı’nda yoÄŸunluk oluÅŸturdu.
Final maçı sebebiyle her iki takımın dünyanın farklı ülkelerinden taraftarları Ä°stanbul’a geldi.
Taraftarların tarifeli seferlerle geliÅŸleri devam ederken, Ä°talya ve Ä°ngiltere’den kalkan tarifesiz çok sayıda uçak Ä°stanbul Havalimanı’na indi.
Çok sayıda özel jet de dünden bugüne UEFA Åžampiyonlar Ligi final maçı dolayısıyla Ä°stanbul Havalimanı’na dünyanın farklı ülkelerinden yolcu taşıdı.
Kaynak: AA