İstanbul’da organize suç örgütüne yönelik operasyonda 15 şüpheli yakalandı

İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik operasyonda 15 şüpheli yakalandı

İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik operasyonda 15 şüpheli yakalandı

İstanbul’da organize suç örgütüne yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğünce, BaÄŸcılar ve çevre ilçelerde “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teÅŸebbüs”, “kasten yaralama”, “nitelikli yaÄŸma”, “kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “tehdit” suçlarını kapsayan 10 eylem gerçekleÅŸtirdikleri belirlenen, elebaşılığını Z.A’nın yaptığı örgütün mensuplarına yönelik 1 Mart’ta eÅŸ zamanlı operasyon düzenlendi.

Örgüte yönelik çalışmalar devam ederken, örgüt yöneticilerinden E.A’nın BaÄŸcılar’daki 12 iÅŸ yeri sahibini tehdit edip, 4 iÅŸ yerine yönelik silahlı saldırı gerçekleÅŸtirdiÄŸi, bu saldırılardan birinde kardeÅŸiyle kafede oturan polis memurunun başından hafif yaralandığı tespit edildi.

Bu saldırıda tetiği çeken kişinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalanması için farklı adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, eylemlerde kullanıldığı değerlendirilen 3 ruhsatsız tabanca ve bir miktar fişek ele geçirildi.

Avukatlardan “darp” iddiası

Öte yandan, gözaltındaki müvekkilleriyle görüşmek üzere emniyete gittiklerini belirten avukatlar Ş.A. ile B.K, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, polisler tarafından darbedildiklerini öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

Emniyetten çıkış anlarını gösteren bir cep telefonu kamerası kaydında ise avukatların polis memurlarına hakaret ettiği, bunun üzerine polislerin zor kullandığı görüldü.

Kaynak: AA