İtalya, AB ülkelerine uyguladığı Kovid-19 seyahat tedbirlerini gevşetiyor
İtalya’daki tur operatörlerinin Türkiye’ye düzenlediÄŸi turistik seyahatlerin önü açıldı.
İtalya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla Avrupa Birliği ülkelerine uyguladığı seyahat tedbirlerini gevşetme kararı aldı.
Son dönemde Omicron varyantının etkisiyle vakaların hızlı artışını gerekçe göstererek AB ülkeleri dahil pek çok ülkeye seyahat kısıtlaması getiren İtalya, şubattan itibaren AB ülkeleri için kısıtlamaları gevşetmeye başlayacak.
SaÄŸlık Bakanı Roberto Speranza’nın imzaladığı yeni düzenlemeye göre, 1 Åžubat’tan itibaren Avrupa BirliÄŸi (AB) ülkelerinden gelecek kiÅŸiler, Kovid-19 aşısı yaptırmış olmayı ya da kısa süre önce Kovid-19’dan iyileÅŸmiÅŸ olmayı veya son 48 saat içinde negatif sonuçlu test ibrazını belgelendiren “YeÅŸil GeçiÅŸ” sertifikası göstererek İtalya’ya seyahat edebilecek. Bu düzenlemeyle 14 Aralık’ta uygulamaya konulan; AB’den gelecekler için getirilen negatif sonuçlu test ibrazı ve 5 günlük karantina ÅŸartı kaldırıldı.
Aynı düzenlemede, Türkiye de İtalya’nın Eylül 2021’den beri uyguladığı “Kovid-19’suz turizm koridoru” programındaki yerler arasına dahil edildi. Buna göre, İtalya’dan Türkiye’ye tur operatörlerinin düzenlediÄŸi turistik seyahatlerin önü açıldı.
“Kovid-19’suz turizm koridoru” programı çerçevesinde, Kovid-19 aşısı olanlar ya da Kovid-19’dan yeni iyileÅŸenler, tur operatörlerinin turistik turlarıyla İtalya’dan Türkiye’ye seyahat edebilecek. Ayrıca söz konusu turlara katılanlar, yolculuk öncesi ve sonrasında İtalya’ya giriÅŸte yine Kovid-19 testi yaptırmak zorunda olacak. Bu ÅŸartları yerine getirenlerin İtalya’ya dönüşte 10 gün karantinaya girmesine gerek olmayacak.
SaÄŸlık Bakanlığının son düzenlenmesiyle Türkiye’nin yanı sıra Küba, Singapur, Umman, Fransız Polinezyası ve Tayland’ın Puket Adası İtalyanların ziyaret edebileceÄŸi “Kovid-19’suz turizm koridoru”na dahil edildi.
İtalya, “Kovid-19’suz turizm koridoru” programını, Maldivler, SeyÅŸeller, Mauritius, Dominik Cumhuriyeti, Aruba ile Mısır’ın Åžarm El Åžeyh ve Marsa Alam kentlerini dahil ederek Eylül 2021’de baÅŸlatmıştı.
Bu arada, AA muhabirinin ulaÅŸtığı İtalya Turizm Bakanlığı yetkilileri de son düzenlemedeki “Kovid-19’suz turizm koridoru”nun sadece İtalyan turistleri ilgilendirdiÄŸini ve İtalyan turistlerin Türkiye’ye gidip gelebileceÄŸini belirtti.
İtalyanlar, salgın nedeniyle yaklaşık iki senedir, geçerli iÅŸ veya saÄŸlık gibi gerekçeler olmadan Türkiye’ye seyahat edemiyordu.
Kaynak:
