Ä°talya Birinci Futbol Ligi (Serie A) kulüpleri ligin 13 Haziran’da baÅŸlaması konusunda anlaÅŸtı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) kulüpleri ligin 13 Haziran'da başlaması konusunda anlaştı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) kulüpleri ligin 13 Haziran'da başlaması konusunda anlaştı

Ä°talya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımları, Kovid-19 salgını dolayısıyla durdurulan 2019-2020 sezonunun 13 Haziran’dan itibaren yeniden baÅŸlaması konusunda anlaÅŸtı.

Ä°talya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla durdurulan 2019-2020 sezonunun 13 Haziran’dan itibaren yeniden baÅŸlaması konusunda uzlaÅŸtı.

Kulüpler ve lig yönetimi bugün video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirirken, sezonun yeniden başlayacağı tarih ele alındı.

Serie A Lig BirliÄŸi’nden yapılan yazılı açıklamada, kulüplerin belirlenen saÄŸlık koÅŸullarına uygun ÅŸekilde ligin 13 Haziran’da yeniden baÅŸlaması konusunda anlaÅŸtığı belirtildi.

Buna göre, Serie A’da 2019-2020 sezonu müsabakaları, hükümet onay verirse kaldığı yerden 13 Haziran’dan itibaren baÅŸlayacak.

Ä°talyan spor basınında çıkan haberlerde de ligin 2 AÄŸustos’ta sona erecek ÅŸekilde planlandığı ve buna göre her 3-4 günde bir maç yapılacağı kaydedildi.

DiÄŸer yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, bugün Temsilciler Meclisinde yaptığı konuÅŸmada, takımların 18 Mayıs’tan itibaren toplu antrenmanlara baÅŸlaması için izin verdiklerini, herkesin saÄŸlığına dair güvence temin edildikten sonra ligin baÅŸlayacağını ifade etti.

Spadafora ayrıca, Ä°talya Futbol Federasyonu BaÅŸkanı Gabriele Gravina’nın, federasyon olarak Bilim Kurulunun önerdiÄŸi tedbirleri kabul ettiklerini kendilerine söylediÄŸini aktardı.

Daha önce yaptığı bir başka açıklamada bakan Spadafora, ligin başlamasının salgın eğrisinin gidişatına bağlı olduğunu belirtmişti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir