İtalya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 631’e yükseldi

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 631'e yükseldi

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 631'e yükseldi

İtalya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 168 kişi daha artarak 631’e yükseldi.

İtalya‘da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 168 kişi daha artarak 631’e yükseldi.

Fransa’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 33’e yükseldi

Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 33’e çıktı.

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 30’dan 33’e, vaka sayısının da 372 artarak bin 784’e yükseldiğini belirtti.

Ölenlerin 64 yaş ve üstü oldukları bilgisini paylaşan Salomon, hastalardan 86’sının da durumunun ağır olduğunu söyledi.

Salomon, virüs tespit edilen kişilerin yüzde 98’inin iyileştiğini kaydetti.

Bu arada, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet de Fransa Milli Takımının, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) kapsamında Ukrayna ve Finlandiya ile bu ay sonunda Paris’te oynayacağı hazırlık maçlarına seyirci alınmayacağını açıkladı.

Virüse yakalananlar arasında Kültür Bakanı Franck Riester ve 5 milletvekili, yaşamını yitirenler arasında ise bir Türk vatandaşı bulunuyor.

Gürcistan’da Kovid-19 görülen kişi sayısı 23’e yükseldi

Gürcistan‘da Kovid-19 tespit edilen kişi sayısının 23’e yükseldiği bildirildi.

Hükümetin, Kovid-19’la ilgili oluşturduğu resmi internet sitesi “https://stopcov.ge”de yer alan yazılı açıklamada, ülkede virüsün görüldüğü kişi sayısının 23’e çıktığı belirtildi.

Hükümet Kurumlar Arası Koordinasyon Konseyinin tavsiyesine göre salgın nedeniyle ülke genelinde Nevruz kutlamaları iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili Bulgaristan, Ukrayna ve Belçika’ya yapacağı resmi ziyaretleri iptal etti.

Öte yandan İtalya’dan ülkesine dönemeyen 156 Gürcistan vatandaşı da başkent Tiflis’e getirildi.

Moskova’da etkinlik yasağı

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Kovid-19 salgını nedeniyle başkent Moskova’da 5 binden fazla kişinin katıldığı etkinliklerin 10 Nisan’a kadar yasaklandığını duyurdu.

Sobyanin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Moskova’da 5 binden fazla kişinin katıldığı spor, eğlence ve halka açık etkinliklerin 10 Nisan’a kadar yapılmasını yasaklayan kararı imzaladım.” ifadelerini kullandı.

Rusya Premier Ligi Başkanı Sergey Pryadkin da karara uyacaklarını belirtti.

Irak’ta yeni tip koronavirüs vakası sayısı 71’e yükseldi

Irak’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısının 71’e yükseldiği bildirildi.

Irak Sağlık Bakanı Cafer Allavi, yaptığı basın açıklamasında, ülkede yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısının 71’e yükseldiğini belirtti.

Allavi, Fransa, İtalya ve İngiltere’ye nazaran virüsle mücadelede başarılı olduklarını savunarak, Çin’den de bu konuda destek aldıklarını ifade etti.

Irak‘ta yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7, vaka sayısı da 62 olarak açıklanmıştı.

Bağdat yönetimi, Kovid-19 salgını nedeniyle şubat ayında İran’dan gelen yolcuların ülkeye girişini engellemişti. Irak ayrıca, resmi ve diplomatik heyetler haricinde İran, Çin, Japonya, Güney Kore, Tayland, Singapur, İtalya, Kuveyt, Bahreyn, Fransa ve İspanya’dan ülkeye yolcu girişini ve vatandaşlarına bu ülkelere seyahati yeni bir uyarıya kadar yasaklamıştı.

Avrupa ülkeleri koronavirüs tedbirlerini katılaştırıyor

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve neredeyse Avrupa ülkelerinin tamamına sıçrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının sayısı arttıkça ülkelerin aldıkları tedbirler de katılaşıyor.

Avusturya’da Müslümanları temsil eden Avusturya İslam Cemaatinden (İGGÖ) yapılan açıklamada, hükümetin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önleme çabaları kapsamında, ülkedeki bütün camilerde ay sonuna kadar cuma namazlarının iptal edildiği bildirildi. Açıklamada, vakit namazları için herhangi bir değişiklik yapılmadığı ve bu nedenle camilerin açık olacağı belirtildi.

Virüsün yayılması Avusturya‘daki spor etkinliklerini de olumsuz etkiledi. Federal Futbol Ligi, hükümetin aldığı tedbirler doğrultusunda 1. ve 2. liglerdeki müsabakalara 2 hafta ara verdi. Federal Ligin Yönetim Kurulu Başkanı Christian Ebenbauer, seyircisiz müsabakaların en son çare olduğunu, tedbir süresinin uzatılması halinde ligi tamamlayabilmek için daha sonraki karşılaşmaların seyircisiz oynanabileceğini bildirdi.

Avusturya Sağlık Bakanlığı da ülkedeki vaka sayısının 182’ye çıktığını duyurdu.

Bu arada, daha önce alınan karar doğrultusunda, UEFA Avrupa Ligi’nin son 16 turunda oynanacak LASK-Manchester United maçının da seyircisiz oynanması kararlaştırılmıştı.

İtalya’da karantinadakiler elektronik kelepçeyle kontrol edilecek

Virüs tespit edilen kişi sayısının 25’e yükseldiği Romanya’da da İtalya ile karşılıklı uçak ve otobüs seferleri durduruldu, bin kişi ve üzeri katılımlı organizasyonlar iptal edildi.

Ülke genelinde, yarından itibaren 22 Mart’a kadar tüm okullarda eğitime ara verilirken, devlet tiyatrolarının da 31 Mart’a kadar kapalı olacağı duyuruldu.

Bu arada, evde karantina altına alınan kişilere de elektronik bileklik takılarak dışarıya çıkıp çıkmadıkları kontrol edilecek.

Hollanda’da ise Sağlık Bakanlığı vaka sayısın 61 kişi artarak 382’ye çıktığını bildirdi. Virüs nedeniyle 4 kişinin yaşamını yitirdiği Hollanda’da, Dışişleri Bakanlığı da İtalya’nın kuzeyine seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

Hollanda’da virüsün başladığı ve en yaygın olduğu Brabant bölgesinde de hafta sonu tüm futbol maçları ve etkinlikler yasaklandı.

Fransa’da 1. ve 2. futbol liglerinde maçlar 15 Nisan’a kadar seyircisiz oynanacak

Avrupa’da salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Fransa’da ise hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a, vaka sayısı ise bin 606’ya yükseldi.

Fransa Adalet Bakanı Nicole Belloubet ile cumhurbaşkanlığı özel kalem müdürünün de tedbir amacıyla kendilerini karantinaya aldıkları ve her ikisinin de test sonucu beklediği bildirildi.

Öte yandan, Fransa’da 1. ve 2. futbol liglerinde maçların, 15 Nisan’a kadar seyircisiz oynanması kararlaştırıldı.

Bugüne kadar 35 kişinin hayatını kaybettiği İspanya’da da vaka sayısı bin 700’ü buldu. Hükümet, 25 Mart’a kadar İtalya ile tüm uçuşları durdurdu. Meclis çalışmalarına da 1 hafta ara verildi.

Sağlık Bakanı Salvador İlla, futbol ve basketbol 1. ve 2. lig maçları ile tüm uluslararası müsabakaların seyircisiz oynanacağını açıkladı. Bu arada, İspanya’daki futbol maçlarına gazetecilerin de alınmayacağı duyuruldu.

Madrid ve Rioja bölgesi ile Bask bölgesindeki iki kentte, tüm okullar ve üniversitelerde eğitime iki hafta ara verildi, çok sayıda organizasyon ertelendi.

Arnavutluk-İtalya arasındaki hava ve deniz seferleri durduruldu

Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığı, ülkede virüs tespit edilen kişi sayısının 10’a yükseldiğini duyururken, Arnavutluk Futbol Federasyonu da tüm müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verdi.

Öte yandan, bugünden itibaren Arnavutluk-İtalya arasındaki tüm hava ve deniz seferlerinin de durdurulduğu açıklandı.

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipçe de ülkedeki tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında eğitime 2 hafta ara verildiğini bildirdi.

Bin kişi üzeri katılımlı organizasyonların da 2 hafta boyunca yasaklandığını söyleyen Filipçe, ülke genelinde 30 gün boyunca tüm spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını duyurdu. Bu kapsamda, Kuzey Makedonya ile Kosova arasındaki UEFA Uluslar Ligi play-off maçı da seyircisiz oynanacak.

Bosna Hersek’teki Sırp Cumhuriyeti’nde eğitime ara verildi

Bosna Hersek’teki iki entiteden biri olan ve ülkedeki ilk Kovid-19 vakalarının görüldüğü Sırp Cumhuriyeti’nde (RS) de tüm okullarda eğitime 21 gün ara verildi.

RS Başbakanı Radovan Miskovic, 30 Mart’a kadar halka açık tüm organizasyonların yasaklandığını belirterek, İtalya, Güney Kore ve Çin’den gelenlerin ülkeye girişlerinde sıkı tedbirler uygulanması noktasında Bosna Hersek Sınır Polisi’ne çağrıda bulundu.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu da 2 hafta boyunca tüm futbol maçlarının seyircisiz oynanacağını açıkladı.

Yunanistan’da huzur evlerine ziyaretler yasaklandı

İngiltere Halk Sağlık Kurumu, ülkedeki vaka sayısının 54 artarak 373’e, ölü sayısının ise 6’ya çıktığını bildirdi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, gerekli olmadıkça İtalya’ya seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulunurken, İngiliz hava yolu şirketleri de İtalya’ya uçuşlarını durdurdu.

Yunanistan’daki vaka sayısı 89’a yükselirken, hükümet virüsün daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla ülkede tüm okulların ve yüksek eğitim kurumlarının 14 gün kapalı kalmasını kararlaştırdı. Ayrıca, huzurevlerine ziyaretler de yasaklandı.

Ülkede virüs bulaşanlar arasında Olympiakos Futbol Takımı’nın sahibi, armatör Vaggelis Marinakis’in de bulunduğu bildirildi.

Çekya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede virüs bulaşanların sayısı 41’e yükseldi.

Öte yandan, Polonya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkedeki vaka sayısı 20’ye çıkarken, Polonya Genelkurmay Başkanı Jaroslaw Mika’da da virüse rastlandı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir