İtalya’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 21 bin 67’ye yükseldi

İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 21 bin 67'ye yükseldi

İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 21 bin 67'ye yükseldi

İtalya’da Kovid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 602 artarak 21 bin 67’ye yükseldi.

İtalya’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 602 artarak 21 bin 67’ye yükseldi.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede 21 Şubat’tan bu yana süren Kovid-19 salgınına ilişkin son bilgileri başkentte düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Borrelli, ülkede aktif vaka sayısının 104 bin 291’e ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 162 bin 488’e çıktığını bildirdi.

Sivil Savunma Genel Müdürü, iyileşenlerin sayısının bugün 1695 artarak 37 bin 130’a, ölü sayısının da 602 artarak 21 bin 67’ye yükseldiğini açıkladı.

Borrelli bugün ise 675 yeni vaka kaydedildiğini açıkladı. Bugünkü sayı, 10 Mart’tan bu yana kaydedilen en düşük günlük yeni vaka artışı oldu.

Günlük yeni vaka sayısının, dün 1363, 12 Nisan’da 1984, 11 Nisan’da 1996, 10 Nisan’da ise 1396 olduğu duyurulmuştu.

Borrelli, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının da 3 bin 260’dan 3 bin 186’ya gerilediğini ifade etti.

“Ülkede yaz tatiline gidilip gidilemeyeceği” sorusuna Borrelli, “Bunu şu an kimsenin bilemeyeceği” yanıtını verdi.

Sivil Savunma verilerine göre, ülke genelinde bugüne kadar 1 milyon 73 bin 689 test yapıldı.

Ülkede en çok vaka ve ölümün görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nde dün 280 olan ölü sayısının 241’e gerilediği açıklandı.

Bu arada, ulusal basında çıkan haberlere göre, ülkede Kovid-19 nedeniyle 116 doktor ve 8 eczacı hayatını kaybetti.

Öte yandan, ANSA’nın haberinde, Milano’daki Pio Albergo Trivulzio Yaşlı Bakımevi’ndeki Kovid-19 kaynaklı ölümlere ilişkin ailelerden gelen talep üzerine başlatılan soruşturmada, bakımevindeki bürolarda arama yapıldığı bildirildi.

Kademeli normale dönüşte ilk küçük adım

Ülke genelinde sıkı tedbirleri son olarak 3 Mayıs’a kadar uzatan İtalyan hükümeti, “2. Aşama” olarak tanımladığı kademeli normale dönüşe dair ilk küçük adımını bugün attı.

Başbakan Giuseppe Conte’nin imzaladığı kararname kapsamında, bugün Lombardiya, Veneto, Piyemonte ve Lazio haricindeki 16 bölgede kitapçı, kırtasiye, çocuk giyim mağazaları ile tarım ve ormancılık sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerleri kısmi olarak açıldı.

Fransa’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 15 bin 529’a yükseldi

Fransa’da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 562 artarak 15 bin 529’a yükseldi.

Fransa‘da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 529’a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte 6 bin 524 artarak 143 bin 303’e ulaştığını söyledi.

Kovid-19 nedeniyle 6 bin 730’u yoğun bakımda olmak üzere 32 bin 292 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü ifade eden Salomon, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının düşmeye devam ettiğini kaydetti.

Salomon, hastalığı atlatan kişi sayısının ise son 24 saatte 1125 artarak 28 bin 805’e çıktığını belirtti.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 562 artarak 15 bin 529’a yükseldiğini duyuran Salomon, can kayıplarının 19’unun Fransa’nın deniz aşırı topraklarında görüldüğünü aktardı.

Jerome Salomon, halkın yüzde 5-10’unun Kovid-19’la tanışmış olabileceğini belirtti.

Fransa, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle en fazla can kaybının görüldüğü 4’üncü ülke konumunda bulunuyor.

Almanya’da Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi tartışılıyor

Almanya’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için alınan tedbirlerin gevşetilmesi tartışılıyor.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Hessen eyaletinde yaptığı açıklamada, Paskalya döneminin ardından Kovid-19 vaka sayısındaki artışın yavaşladığının görüldüğünü belirterek yeni kararlarda bunun dikkate alınacağını söyledi.

“Normalleşmeye dönük dikkatli ilk adımlar atılabilir.” diyen Spahn, bundan sonra virüs ile yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini ifade etti.

Spahn, tedbirlerin gevşetilmesi konusunda sağlık sisteminin zor durumda bırakılmaması ve insanların ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması yanında toplumsal ve ekonomik sonuçların da düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

Berlin Eyaleti Başbakanı Michael Müller ise basına yaptığı açıklamada, Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesine ilişkin yapılan tartışmalarda sağlığın korunmasının öncelik taşıması gerektiğini belirtti.

Tehlikenin henüz geçmediğini vurgulayan Müller, tedbirlerin gevşetilmesine ilişkin yapılacak görüşmelerde bunun da hesaba katılacağını aktardı.

Schleswig-Holstein Eğitim Bakanı Karin Prien, okulların kademeli bir şekilde açılmasından yana olduğunu söyledi.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder ise, Kovid-19 krizinden çıkmak için tedbirli ve güvenli yolun izlenmesi gerektiğini belirterek, “Kısıtlamaların dikkatli bir şekilde gevşetilmesi ek koruma tedbirlerinin alınmasıyla mümkün olabilir.” dedi.

Halkın tedirgin edilmemesini isteyen Söder, tedbirlerin gevşetilmesinde ölçülü davranılması önerisini dile getirdi.

Başbakan Merkel, yarın eyalet başbakanlarıyla görüşecek

Almanya Başbakan Angela Merkel, yarın eyaletlerin başbakanlarının da katılacağı toplantıda Kovid-19 salgınıyla mücadeleyi ele alacak.

Video konferans yoluyla düzenlenecek toplantıda, 22 Mart’a alınan tedbirler gözden geçirilecek ve bazı kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı görüşülecek.

Öte yandan federal hükümete danışmanlık yapan Ulusal Bilim Akademisi Leopoldina, Kovid-19 nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kademeli kaldırılarak normalleşmeye dönülmesini tavsiye etti.

Alman hükümeti salgının yayılmasını önlemek için 22 Mart’ta ikiden fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklamış ve restoran, otel, berber, kuaför, masaj salonları ve benzeri işletmelerin kapatılmasına karar vermişti.

Bavyera, Saarland, Saksonya ve Saksonya-Anhalt gibi bazı eyaletlerde de kısmi sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçilmişti.

Almanya’da Kovid-19 salgını sebebiyle kreş ve okullar da tatil edilmişti.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir