İzmir’de FETÖ’nün TSK yapılanması soruşturmasında 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı

İzmir'de FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı

İzmir'de FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 31’i muvazzaf 99 şüpheliden 71’i yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığıyla sağladığı veri karşılaştırmasına dayalı işlemler sonucu örgütle irtibatları bulunduğuna dair deliller tespit edilen 31 muvazzaf, 3 eski asker ile 65 eski askeri okul öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Asker şüphelilerden 25’inin Kara Kuvvetleri, 2’sinin Deniz Kuvvetleri, 7’sinin Jandarma Genel Komutanlığına mensup olduğu belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 99 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.

Ekipler, 71 şüpheliyi gözaltına aldı. Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

FETÖ’nün mahrem yapılanması soruşturmasında 34 şüpheli için gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kamu mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 29’u aktif görevde 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.FETÖ'nün mahrem yapılanması soruşturmasında 34 şüpheli için gözaltı kararıAnkara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla kontörlü sabit ve operasyonel hatlar kullanarak iletişim sağladıkları belirlenen ve haklarında örgüte üyelik ve iltisaklarını gösteren itirafçı, tanık beyanları olan 29’u aktif görevde 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli operasyonların 19 ilde sürdürüldüğü belirtildi. Operasyonlarda şu ana kadar 30 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir