Ä°zmir’deki depremde can kaybı 92’ye yükseldi

İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 62'ye yükseldi

İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 62'ye yükseldi

AFAD, Ä°zmir depreminde can kaybının 92’ye yükseldiÄŸini, 147 kiÅŸinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

İçiÅŸleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD), Ä°zmir’deki depremde vefat edenlerin sayısının 92 olduÄŸunu açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, saat 19.30 itibarıyla, 30 Ekim’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası 43’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere toplam 1323 artçı sarsıntı kaydedildi.

SaÄŸlık Afet Koordinasyon Merkezinden (SAKOM) alınan bilgiye göre, depremde 92 kiÅŸi hayatını kaybetti, yaralanan 994 kiÅŸiden 847’si taburcu edildi, 147 kiÅŸinin tedavisi devam ediyor.

Ä°zmir’de arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 12’sinde tamamlanırken, 5 binada sürüyor.

AFAD İzmir depremine ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımladı

Bu arada AFAD Deprem Dairesi BaÅŸkanlığının “AFAD Deprem” Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında meydana gelen depreme ait ön deÄŸerlendirme raporuna yer verildi.

Raporda, “Deprem Sisam Adası’nı kuzeyden sınırlayan yaklaşık 30 kilometre uzunlukta BKB-DGD gidiÅŸli Sisam Fayı üzerinde meydana gelmiÅŸtir. Artçı deprem dağılımı ve odak mekanizması çözümü, bu bulguyu desteklemektedir.” denildi.

30 Ekim’de Türkiye saati ile 14.51’de meydana gelen ve merkez üssü Ege Denizi’nin 17,26 kilometre Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin, 16,54 kilometre derinde olduÄŸu anımsatıldı.

Depremin en yakın yerleÅŸim birimi olan Ä°zmir’in Seferihisar ilçesine baÄŸlı DoÄŸanbey Payamlı köyüne uzaklığının 23,38 kilometre olduÄŸu aktarılan raporda, “Ana ÅŸoktan 2 Kasım 12.54’e kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1,0 ile 5,1 arasında deÄŸiÅŸen 1230 artçı deprem kaydedilmiÅŸtir.” ifadesi kullanıldı.

Depremin belirgin süresinin ise ilk hesaplamalara göre 15,68 saniye olarak belirlendiÄŸi aktarılan raporda, depremin merkez üssüne en yakın Türkiye’deki yerleÅŸim yerleri ve il merkezleri de yer aldı.

Raporda, depremin Sisam Adası’nı kuzeyden sınırlayan yaklaşık 30 kilometre uzunlukta batı-kuzeybatı-doÄŸu-güneydoÄŸu (BKB-DGD) gidiÅŸli Sisam Fayı üzerinde meydana geldiÄŸi, artçı deprem dağılımı ve odak mekanizması çözümünün bu bulguyu desteklediÄŸi belirtildi.

Ön deÄŸerlendirme raporuna “https://deprem.afad.gov.tr/downloadDocument?id=2064” adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir